Aviva Sigorta 'sil baştan' yenileniyor

Aviva Sigorta Genel Müdürü Cenk Tabakoğlu, yenilenen vizyonları ile son iki yıldır küçülen ve duraklama döneminde hareket eden şirketin ilişkilerini tekrar aktif hale getirmeye başladıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

yakup-007.png

Aviva Sigorta’da yeni dönem hızlı başladı. 18 Aralık 2014 tarihinde İngiliz sigorta devi Aviva Group tarafından Hollanda menşeli bir holding şirketi olan Kibele’ye devredilen Aviva Sigorta’da 2015 yılı başı itibariyle göreve başlayan yeni yönetim işi sıkı tutuyor. 

Aviva Sigorta Genel Müdürü Cenk Tabakoğlu, şirketin yenilenen vizyonunu DÜNYA ile paylaştı. Tabakoğlu, yenilenmeyle birlikte acentelerin ve çalışanların en çok çalışmak isteyecekleri sigorta şirketi olacaklarının altını çizdi. 9. ay itibariyle Aviva Sigorta adını kullanmayacaklarına özellikle vurgu yapan Tabakoğlu, planlanan yenilikler ile tüm konseptin değişmiş olacağını ve yeni isim seçiminde acentelerin de söz hakkı olacağını belirtti. 

Cenk Tabakoğlu, İngiliz EMF New Europe Insurance Fund, Alman DEG ve Hollandalı FMO tarafından Aviva Sigorta’yı satın almak için kurulan Hollanda menşeli bir holding şirketi olan Kibele’nin geleceğe yönelik hedeflerini açıkladı. Son iki senedir şirketin küçülme trendinde olduğuna dikkat çeken Tabakoğlu, “Riski azaltmak için belli alanlarda üretim azaltılmış durumda. Bizim ilk etapta yapmamız gereken bu mevcut yapıyı toparlamak. Şirketimiz geçmişte şu anki halinden 3 kat büyük bir şirket olduğundan, potansiyelde bu gücü olduğunu biliyoruz. Bu nedenle duraklama dönemine girmiş ilişkileri tekrardan aktifl eşmeyi düşünüyoruz. Şirketin çok pozitif bir algısı var. Acentelerimiz, geçtiğimiz bu çalkantılı dönemde bile şirketimize bağlılıklarını korudular. Bizler de acentelerimize gönülden bağlıyız. Yeni yapılanma sürecimizde de acentelerimiz her zaman ki gibi bizim için çok değerliler. Onları daha iyi anlamak, fikirlerini almak adına bölgelerdeki acentelerimizle birçok kez toplandık. Bu toplantılar bize hem acentelerimizin isteklerine daha etkin cevap vermemiz yönünde yardımcı oldu, hem de bazı gönül kırıklıkları olduğunu fark ettik; tüm bu konuların üzerine üzerine daha fazla eğilmeyi planlıyoruz. Böylece en yakın iş ortaklarımız olan acentelerimizle birlikte daha verimli uzun yıllar geçirmeyi hedefl iyoruz” diye konuştu. 

Tabakoğlu şu anda aktif çalıştıkları 608 acenteleri olduğunun altını çizerek, amaçlarının bu sayıyı 800’e çıkarmak olduğunu dile getirdi. Tabakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Acenteyle devam eden bir şirket olmak istiyoruz. Acenteye rağmen bir şey yapan bir şirket değil, acentelerimizle birlikte büyüyen ve birlikte kazanan bir şirket olacağız.”

5 yıl sonra sektörün en kârlı şirketi olacağız 

“Sektör zorunlu sigortalar ya da trafik sigortasında kâr etmiyor” diyen Tabakoğlu şirket olarak karlılık konusundaki hedefl eri için şöyle konuştu: “Kârlılık odaklı bir şirketiz. Pazar payı ilk etapta hedefimiz değil. Zorunluluk sigortalarında geçmişte yaşadığımız sorunları tekrardan yaşamak istemiyoruz. Aviva Sigorta geçen yıl ciddi bir rezerv artışına gitti. Bu nedenle en iyi rezerve sahip şirketlerden biriyiz diyebilirim.” Yönetim kurullarının tecrübeli kişilerden oluşmasının çok önem arz ettiğini belirten Tabakoğlu, “Önümüzde 6 aylık bir süreç var. Bu kadar tecrübeli bir yönetim kurulumuz olmasaydı bizim için bu süreç çok daha zorlu geçerdi. 5 yıl sonra sektörün en kârlı sigorta şirketi olmayı hedefl iyoruz. Bunun gereksinimlerini doğru tespit ettiğimizi düşünüp emin adımlarla ilerliyoruz” dedi. Tabakoğlu ayrıca şirketin yeni oluşumu sırasında kökten değiştirilmesi gereken yapılar olduğunu belirterek, “Sigorta sektörü çok risk barındıran bir sektör. O nedenle sigortacılıkta teknik bilgi ve doğru kullanımı çok önemli. Bu anlamda çok deneyimli ve yetenekli bir teknik ekibimiz olduğu için bu konuda güçlü olduğumuzu düşünüyorum. Bununla birlikte, pazarlama ve satış anlamında sigorta sektöründe bazı noktaların eksik olduğunu düşünüyorum ” şeklinde konuştu.

Acente ve müşteri odaklı strateji benimsedik

Şirketin yeni sermayedarlarıyla kendi benimsediği stratejinin çok uyduğunu belirten Cenk Tabakoğlu, müşterinin ihtiyaçlarını ikinci plana atmayan, onların ihtiyaçlarını temel alarak acente ve müşteri odaklı bir strateji geliştirmenin önemli olduğunu ifade ederek, “Sahaya, müşteriye, acenteye ne kadar yakın olursanız, beklentilerin, memnuniyet yaratan veya geliştirilmesi gereken alanların farkında olabilirsiniz. Sektörün başrol oyuncuları olan acente ve müşterilerinin ihtiyaçlarını doğru belirleyip etkin sonuçlar yaratacak adımlar atmayı hedefliyoruz” dedi.

Bankacılık tecrübesi ile sigortaya yeni vizyon katacak

Cenk Tabakoğlu, bankacılık sektöründen sigorta sektörüne geçen genç ve dinamik bir yönetici. Tabakoğlu; iki sektörün de finans sektörü içinde yer almasına rağmen, doğrudan bağlantısı olmadığını ancak kendi bankacılık tecrübelerinden yola çıkarak, bankacılık sektöründe daha gelişmiş olan teknoloji, altyapı ve kampanya çeşitliliği ile sigortacılığa yeni vizyon getirmeyi hedeflediğini dile getirdi.

Yaz aylarında yeni ofis binasına geçiliyor

Müşteri ilişkilerinin her daim çok önemli olduğunu belirten Cenk Tabakoğlu, müşteri isteklerinin farkında olmadan ilerlemenin mümkün olmadığını dile getirdi. Bu nedenle, “Acenteyle konuşacağız, çünkü acente sürekli müşteriyle konuşuyor. Şirket olarak acentelerimizle de çok uyumlu çalışacağımıza ve gün geçtikçe bizimle çalışmak isteyen acentelerin sayısının artacağını düşünüyorum. Öte yandan yeniliklerimizden birisi de yeni ofisimiz; yaz aylarında İstanbul Anadolu Yakası'nda yeni ofisimize taşınmış ve yeniliklerle dolu bir döneme girmiş olacağız. Finans sekötürünün klasik kasvetli havasından çıkıp, çalışanların, acentelerinin ve müşterilerinin mutluluk ve güvenle çalıştığı genç, dinamik ve yenilikçi bir şirket olma

Bu konularda ilginizi çekebilir