Borsada iki yeni şirket daha işlem görecek

İMKKB, iki yeni şirkete ait hisselerin İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlayacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), iki yeni şirkete ait hisselerin İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlayacağını bildirdi.

İMKB'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan duyurularında, Borsa Yönetim Kurulunun bugünkü toplantısında alınan ve iki yeni şirkete ait payların işlem görmeye başlamasına ilişkin kararlara yer verildi.

 Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş'nin 38 milyon 362 bin 641 lira olan sermayesini temsil eden hisse senetlerinin, İkinci Ulusal Pazar Esasları Genelgesinin İşlem Görecek Hisse Senetleri ve Pazara Kabul Şartı başlıklı III. maddesi uyarınca kayda alınmasına ve halka arz edilmiş olan 2 milyon 362 bin 641 lira nominal değerli hisse senetlerinin, yarından itibaren, "ATAC.E" kodu ile 12,5 lira baz fiyattan İMKB İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlamasına karar verildiği belirtilen duyuruda, hisse senetlerinin işlem sırasına gönderilecek emirlerde maksimum lot miktarının 5 bin adet olarak uygulanacağı kaydedildi.

Ataç İnşaat'ın hisse senetleri, İMKB Hisse Senedi Endeksleri Temel Kuralları'nın 7.4. maddesi gereğince İMKB Tüm, İMKB Tüm-100 ve İMKB Mali, İMKB İkinci Ulusal, İMKB Holding ve İMKB Antalya endeksleri kapsamına dahil edilecek ve endekslerin hesaplanmasında şirketin paylarının sayısı 38 milyon 362 bin 641, fiili dolaşımdaki pay oranı da yüzde 6 olarak dikkate alınacak.

İkinci duyuruda ise, Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri A.Ş'nin 5 milyon 500 bin lira olan sermayesini temsil eden hisse senetlerinin, İkinci Ulusal Pazar Esasları Genelgesinin İşlem Görecek Hisse Senetleri ve Pazara Kabul Şartı başlıklı III. maddesi uyarınca kayda alınmasına ve halka arz edilmiş olan 2 milyon 250 bin lira nominal değerli hisse senetlerinin 9 Haziran 2011 tarihinden itibaren "ERICO" kodu ile 3,55 lira baz fiyattan yine İMKB İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlamasına karar verildiği ifade edilerek, şirketin işlem sırasına gönderilecek emirlerde maksimum lot miktarının 10 bin adet olarak uygulanacağı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir