Miraç Kandili idrak edildi

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, dün gece idrak edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Miraç Kandili, Müslümanların büyük önem verdiği ve 8 Nisan'da başlayan "üç aylar"ın ilki recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor.

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda ''Burak'' adlı binekle seyahat etti.

Beş vakit namaz Miraç gecesi farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi de bu gecede verildi.

'Sadece hatırat olarak okunmamalı'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, miracın sadece bir hatırat olarak okunmamasını, insanın yüceler yücesine çıkartılması gerektiğini belirterek, "Unutmayalım ki bugün(dün) hem ülke olarak hem İslam alemi hem de insanlık olarak, insanı yüceltecek ve yükseltecek miraç değerlerine her zamankinden daha fazla muhtacız. Birliğe, dirliğe, kardeşliğe ve huzura giden yolda, dostu düşmanı tanımanın yolu da miraç değerlerini hayatımıza aktarmaktan geçer." ifadelerini kullandı. 

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bugün idrak edilecek Miraç Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, miracı, "beşeriliğin insanlığa, fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, ruhun sahibine yükselişi" olarak yorumladı.

Erdoğan'dan Miraç Kandili mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Miraç Kandili'ni tebrik ederek, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. 

Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, "Alem-i İslam'ın ve milletimizin Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabbimden diliyorum." ifadesini kullandı. 


Davutoğlu'ndan Miraç Kandili mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Miraç Kandili'ni tebrik ederek, "Rabbim bizi Sırat-ı Müstakim'den ayırmasın." duasında bulundu.

Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Başbakan Davutoğlu, mesajında, "Ülkemizin ve bütün İslam aleminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyorum. Rabbim bizi Sırat-ı Müstakim'den ayırmasın." ifadesine yer verdi.