Çağrıların yüzde 82'si asılsız çıktı

Kırşehir 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrıların yüzde 82'sini gereksiz aramaların oluşturduğu belirlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kırşehir 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen 321 bin 563 çağrının, yüzde 82'sinin gereksiz aramalardan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Vali Necati Şentürk, Kırşehir Acil Çağrı Merkezi Müdürü Selim Yılmaz ve beraberindeki heyetin ziyaretinde yaptığı konuşmada, merkezin başarılı hizmetler yürüttüğünü, ancak asılsız çağrıların çalışma hızını olumsuz etkilediğini belirtti.

Hizmetlerinin tek merkezden daha hızlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amacıyla, 2013 yılında kurulan 112 Acil Çağrı Merkezi'nde jandarma, emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD birimlerinin çağrılarının toplandığını anlatan Şentürk, şunları söyledi:

"2015 yılında 112 Acil Çağrı Merkezine toplam 321 bin 563 çağrı gelmiştir. Bu çağrıların sadece yüzde 18 'ini oluşturan 57 bin 961'i gerçek çağrı, geriye kalan 263 bin 602 çağrı ise gereksiz çağrılardır. Bunun oranı mevcut çağrıların yüzde 82'sine isabet etmektedir. Gereksiz çağrılar doğal olarak hem israfa hem de 112 personelinin verdiği hizmetin kalitesinin düşmesine neden oluyor. Bu durum, eğitimde ülkemizin örnek ve medeni bir şehri olan Kırşehir'e yakışmıyor. Böylesine uygar bir kentte gereksiz çağrıların oranının yüksek olması çok anlamsız. Halkımızı bu konuda duyarlı davranmaya davet ediyorum."

Vali Şentürk, bu merkezde çalışanların Avrupa 112 Günü'nü kutladı.

 Kırşehir Acil Çağrı Merkezi Müdürü Yılmaz da çalışmaları hakkında Vali Şentürk'e bilgi verdi.