'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ne Ak Parti de katıldı

CHP'nin çağrısıyla Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitingine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu, TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'nın aralarında bulunduğu bir heyet katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP'nin çağrısıyla Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitingine AK Parti de destek verdi. 

Mitinge TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin de bulunduğu bir heyet katılım gösterdi.

Müezzinoğlu, bazı AK Parti milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla Tünel'de bir araya geldi. 

AK Parti heyeti, Tünel'den İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na yürüdü. Sessizce yürüyen AK Parti heyeti, Odakule'nin bulunduğu noktada durdu. Burada AK Parti heyeti adına açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, "15 Temmuz akşamı, 16 Temmuz sabahı, bu milletin milli iradesine, demokrasisine, birlik ve beraberliğine, ay yıldızlı bayrağının altında, istiklaline ve istikbaline müdahale etme gayreti içinde olan hain eylem planı milletimizin dik duruşu, mert duruşu, ferasetli duruşuyla Allah'a şükürler olsun ki önlenmiştir." diye konuştu.

Darbeye karşı eylem

Türk milletine bu tavrından dolayı teşekkürlerini sunduklarını ifade eden Müezzinoğlu, darbeye karşı gösterilen dik duruşta her kesimin yer aldığını aktardı.

Müzezzinoğlu, darbeyi protesto eylemlerine her kesim ve gruptan katılım olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"Gerçekten her kesim, her grup vardı. Gerek demografik yapı gerek kültürel yapı gerekse siyasal yapının tüm temsilcileri o darbe girişimine karşı ayaklandı. Tankların önüne çıktı, silahların önünde durdu. 'Hayır ben kaderimle oynatmam, milli irademe müdahale ettirmem, demokrasime sahip çıkıyorum.' dedi. O nedenle milletimize teşekkür ediyoruz. Bu anlamda o duruşu sergileyen TBMM'de milletimizin tüm siyasi partilerinin temsilcileri de aynı duruşu sergiledi. Bu anlamda, demokrasi diyen, milli irade diyen, toplumun, 80 milyonun kardeşliği diyen tüm kesimlere teşekkür ediyoruz."

"Çanakkale ruhunu milletçe gösterdik"

Bu çerçevede CHP'nin organize ettiği mitinge de sahip çıkmak adına AK Parti kadroları olarak Genel Merkez olarak teşekkür ettiklerini vurgulayan Mehmet Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"CHP tamamının bu anlamdaki duruşuna saygı duyduğumuzu ve bu saygımızın gereği bugün (dün) bu meydana geldiğimizi ifade ediyorum. İnanıyorum ki, bundan sonraki süreç 16 Temmuz sabahından itibaren, milletin 'Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır.' anlayışına hep beraber sahip çıktık, çıkmaya devam ediyoruz. Bugünden sonra da tüm siyasi partiler olarak demokrasiye, milletin milli iradesine, hukuk devletine ve muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefine olan yolculuğumuza el birliğiyle devam edeceğiz."

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile görüştüklerini, parti adına CHP'ye teşekkür edip ayrılacaklarını ancak temsilcilerinin mitingde kalacaklarını aktaran Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz tarih kitaplarında Çanakkale Zaferi'ni okuduk. Dedelerimizden Çanakkale ruhunu dinledik. Sakarya Meydan Muharebesi'ni, Dumlupınar'ı, tarih kitaplarından okuyarak ve büyüklerimizden dinleyerek, o ruhu yakalamaya çalıştık. Ama ilk defa millet Çanakkale ruhunun bugün de var olduğunu ve bu anlamda, bu milletin kaderiyle hiç bir hainin oynayamayacağını milletçe gösterdik. Genelkurmay Başkanlığının önüne giden ve yaralanan bir hekim arkadaşımın bana, 'Sayın Bakanım ben Mehmet Akif'in Asım'ın Nesli şiir kitabını okudum. Asım'ın Nesli olup olunmayacağını anlamak için Genelkurmay'ın önüne çıkmak gerektiğine inandım ve çıktım. Orada yaralandım. Allah'a şükürler olsun ki, Asım'ın Nesli'ni orada gördüm.' dedi. İşte Asım'ın nesli bu."

CHP'ye teşekkür

Yürüyüşe Müezzinoğlu'nun yanı sıra TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile çok sayıda kişi katıldı. 

Yürüyüş boyunca çevredeki esnaf da slogan ve alkışlarla gruba destek verdi. Tünel'de başlayan yürüyüş, Taksim Meydanı'nın girişine kadar devam etti. Buradaki grup CHP Grup Başkanvekili Altay ve beraberindeki heyet tarafından karşılandı. Altay ile AK Parti heyeti "birlik ve beraberlik" mesajı verdi.

AK Parti heyeti, mitingi düzenlediği için CHP'ye olan teşekkürü Başkanvekili Altay'a iletti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Müezzinoğlu ve İl Başkanı Temurci miting alanına vekillerini bırakarak, meydandan ayrıldı. 

Basın mensuplarının "AK Parti heyetinin ayrılışına ilişkin" sorularını cevaplayan CHP'li Altay, grubun destek amaçlı yürüdüğü ve hiçbir sıkıntı yaşanmadığını, teşekkür dileklerini ileterek ayrıldıklarını söyledi.