Doğtaş’ın yurtdışı hedefi 25 yeni mağaza açmak

Avrupa’nın en büyük Türk mobilya mağazasını Amsterdam’da açan Doğtaş, yıl sonuna kadar dünyanın farklı noktalarında 25 yeni mağaza daha açarak yurtdışında toplam 94 satış noktasına ulaşmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İBRAHİM EKİNCİ

AMSTERDAM - Kelebek Mobilya’yı 2012 yılında bünyesine katan Doğtaş, 2 bin 500 metrekare alanıyla Avrupa’nın en büyük Türk mobilya mağazası olma özelliği taşıyan mağazasını Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da açtı. Bu mağaza ile birlikte yurtdışında 32 ülke 69 mağazaya ulaşan Doğtaş, yıl sonuna kadar dünyanın farklı noktalarında 25 yeni mağaza daha açarak yurt dışında toplam 94 satış noktasına ulaşmayı hedefl iyor. Amsterdam’daki yeni mağazanın bulunduğu bölgede 15 bin Türk yaşıyor. Doğtaş Genel Müdürü Hulusi Acar “Şu an 136 yurtiçi, 70 de yurtdışı mağazamız var. Yıl sonuna kadar 94’ü yurtdışı toplam 250 mağazaya ulaşacağız. Ayrıca 150 de Kelebek mağazamız var. Toplamda 430’a çıkmayı planlıyoruz” dedi. Stratejik olarak öncelik verdikleri pazarlarda büyümeye devam edeceklerini anlatan Acar, Amsterdam mağazasının ardından Viyana, Zürih, Londra ve Köln’de yeni mağaza açılışları yapacaklarını söyledi. 

Yurtdışı ciro hedefi 28 milyon dolar 

Acar, Doğtaş’ın 2014’te 34 yeni mağaza açtığını da hatırlattı. Hulusi Acar “2015 yılında yurtdışındaki gücümüzü daha da artıracağız. 2015 sonuna kadar ihracatta yüzde 20 civarında büyüyerek yurtdışı ciromuzu 28 milyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız şu an 43 yaşında olan markamızın 50’inci yılında Doğtaş’ı dünya markası olarak konumlamak. 2008 yılında girdiğimiz Turquality Programı’nın verdiği global marka olma vizyonu ve bu yöndeki maddi, manevi desteklerin de katkısıyla dünya markası olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz” dedi. Çift haneli büyüme hedeflediklerini söyleyen Acar “Rusya, Kuzey Irak ve Azerbaycan gibi pazarlardaki kaybımızı Avrupa ile toparlamaya çalışıyoruz” diye konuştu. 

Yeni iletişim stratejisini ‘Dokun. Çünkü dokunmak güzel’ odaklı yeni bir iletişim stratejisi belirlediklerini de anlatan Acar “Mağazadan içeri giren herkesin mobilyalarımıza dokunmasını istiyoruz” dedi. Acar “Ciro odaklı büyüme, tasarımın önünü kesti ve markaların daha satılabilir mobilyalar üretme kaygısı nedeniyle sektördeki ürünler birbirinin kopyası haline geldi. Elbette bizim de ticari anlamda hedefl erimiz büyük ama önceliğimiz ürünlerimizin tüketiciye dokunması… Tüketiciye dokunmak ne demek; ihtiyacı karşılayacak, kaliteli ve işlevsel olacak, evi yuva yapacak ve tabii ki şık olacak. İnsanların seveceği, duygusal bağ kurabileceği, reklamlarımızda da söylediğimiz gibi dokunulası mobilyalar sunmak önceliğimiz” diye konuştu.

iPad ve android uyumlu mobilya

Turkcell’de Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı iken geçen yıl görevinden ayrılarak Doğtaş Grubu’na transfer olan Hulusi Acar, teknolojiyi de mobilyaya uyarlamaya kararlı. Acar bir soru üzerine özellikle genç odası gruplarında iPad ve iPhone gibi ürünlerle uyumlu tasarımlar üzerinde çalıştıklarını anlattı. Acar, Turkcell’deki perakende tecrübesini Doğtaş’a taşıdığını da aktaran Acar “Hırs yaptım. Yenilenen ekiple birlikte Doğtaş’ı farklı bir yere taşıyacağım” dedi. Acar 43 yıllık olan Doğtaş’ın kendisiyle yaşıt, Kelebek’in ise 80 yaşında olduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir