Dolar güne sakin başladı

Dün günü 2.90'ın hemen altında tamamlayan dolar/TL yeni güne 2.8970 seviyelerinde başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar/TL Brexit sonrası sert kayıpların ardından gelişmekte olan ülke para birimlerine ilişkin satış baskısının yerini iyimserliğe bırakmasıyla dolar/TL yeniden 2.90 civarında seyrediyor. İstanbul Atatürk'te dün gece meydana gelen patlama güvenlik endişelerini tetiklerken küresel iyimserlik piyasalara yansımaları sınırlandırıyor.

Geçen hafta 24 Mayıs'tan beri en yüksek seviye olan 3.0015'e kadar yükselen dolar/TL dün günü 2.90'ın hemen altında tamamlamıştı. Kur bu sabah 2.8950 seviyelerinde.

Bankacılar Brexit sonrası ABD Merkez Bankası (FED) 2016 yılını faiz artırmadan pas geçebileceğine ilişkin kuvvetlenen inanışlar ve İngiltere'nin AB’den çıkmasının teknik manada engellerle karşılaşabileceği yönündeki haberlerin gelişmekte olan piyasalara ilişkin iyimserliği tetiklediğini söylediler.

Asya borsaları İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararının etkilerinin yavaş yavaş geçmesiyle beraber küresel piyasalarda yaşanan toparlanmaya katılırken,
yatırımcılar merkez bankalarının yeni parasal teşvik ihtimallerini değerlendiriyor.

Öte yandan İngiltere AB'den çıkış kararı öncesi 4.25 civarında seyreden sterlin/TL ise bu sabah itibariyle 3.86 civarında seyrediyor.