Dünya tekstil devleri 41 alım grubuyla İstanbul'a geliyor

'4. İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı'nı düzenleyen Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği, dünyanın önde gelen markalarının tepe yöneticilerini 5-6 Mayıs'ta bir araya getiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), dünyanın önde gelen markalarının tepe yöneticilerini '4. İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı'nda bir araya getirecek. 5-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan konferansın açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

4. İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı tanıtım toplantısında konuşan TGSD Başkanı Cem Negrin, konferansa binin üzerinde özel sektör temsilcisinin katılımını beklediklerini ifade etti. Konferansın ana hedeflerinden birinin Türkiye'nin yakın coğrafyada moda, üretim ve dağıtım merkezi olmasına katkı sağlamak ve sektörü bir adım öne çıkarmak olduğuna işaret eden Negrin, "Artık Türkiye ne eski Türkiye, ne de hazır giyim ve tekstil sektörü 5-10 yıl öncesinin tekstil ve hazır giyim sektörü. Bugün koleksiyonlar, tasarımlar yaparak Türkiye'yi dünyaya kabul ettirdik" diye konuştu.

Konferansın açılışını Başbakan Erdoğan'ın yapacağını, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Gelişme bakanı Vera Kobalia'nın ikinci günün açılışını gerçekleştireceğine dikkat çeken Negrin, konferansın ikinci gününde ise B2B (Business to business-Firmadan firmaya ticaret) görüşmeleri yapacaklarını kaydetti. Negrin Bu görüşmelerin sektör açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. 

'Marka yaratma sırası bizde'

Negrin, Türkiye'nin son 10 yıldır kendine Çin'i rakip gördüğünü ancak önümüzdeki 10 yıllık süreçte Çin'in bedavaya mal üreten bir ülke olmaktan çıkacağını söyledi. Marka yaratma konusunda artık sıranın Türkiye'de olduğunun altını çizen Negrin, "Aslında başkaları neden bizden evvel marka yarattı diye bir soru var aklımda. Kumaş, iplik, boyama hepsi bizde. H&M'in ne alakası vardı tekstille? İspanya'nın elinde tekstille ilgili Türkiye kadar bir şey yokken 2 tane moda markası yarattı. Biz neden daha önce yapamadık? Ben artık sıranın Türkiye'de olduğuna inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Tesco'dan Carrefour'a 41 firma

Konferans sürecinde tedarikçi firmaların yerli ve yabancı çok sayıda firma ile görüşme imkanı bulabileceklerini belirten Negrin "Bu grupta tedarikçiler Tesco, Gerry Webber, Li Fung, Best Seller, Group Carrefour, Metro Group ve Marks&Spencer gibi toplam 41 alım grubuyla bir araya gelecek. Tedarikçiler Damat, Kiğılı, Koton ve YKM gibi yerel markalarla da görüşme yapabilecek.Geçen yıl bin civarında seyreden görüşme sayısı, bu yıl minimum 2 bin 500'e çıkacak. Türkiye'de ofisi olan olmayan, Almanya, Amerika, Belçika, Bulgaristan, Fas, Japonya, İngiltere, İspanya, İtalya, Romanya, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün ve Venezuela gibi ülkelerden alım heyetleri gelecek" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir