DÜNYA'dan yepyeni haftasonu keyfi

Gazeteniz DÜNYA, artık her cuma iki özel gazete ile birlikte geliyor. Farklı gezi rotalarından, sanat ve kültür dünyasındaki etkinliklere, teknolojideki son trendlerden, keyifli söyleşilere… hepsi, Ekstra ve TeknoTrend'de.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DÜNYA EKSTRA

Hayatınıza katacağınız yeni şeyler mutlaka vardır...

Yepyeni gezi rotalarını keşfedecek, sanat ve kültür dünyasındaki etkinlikleri takip edecek, alışveriş ve yaşamdaki yeni trendleri görecek, daha sağlıklı olmanın yollarını keşfedip yeni lezzetler ile tanışacaksınız..

Kebaptan çok daha fazlası: ADANA

q-004.jpg

Adana’nın kültür rotalarını keşfetmeye hazır mısınız? Keyifli bir hafta sonu gezisinde Adana iyi bir rota olabilir.

Adana’nın can damarı, elbette zümrüt gözlü Seyhan... Bugün kentin en eski simgesi Taş Köprü de, en yenisi Sabancı Merkez Camii de ona selam duruyorlar.

Tarihi 3 bin yıl öncesine uzanan şehirde; 1500’lerde camiye çevrilen bir Haçlı kilisesiyle Ramazanoğulları Beyliği’nin görkemini yansıtan eserler yan yana.

Homeros’un İlyada’sından bu yana “Adana” diye anılan şehir, adetâ bir lezzet imparatorluğu... Bizden söylemesi: Adana’ya sakın diyetteyken gitmeyin!

Şehrin Yeşilçam'a armağan ettiği oyunculara saygı duruşu niteliğindeki Sinema Müzesi'ni ve Kurtuluş Savaşı'mızın
duraklarından Atatürk Evi'ni görmeden dönmeyin!

 


 

Emre Alkin'in röportajı: 'Ortaklık arkadaşlıktan da öte, bir yoldaşlıktır'
 

6-210.jpg

2012 yılında, klasik sandalet anlayışına farklı bir tarz getirmek, sandaletle de şıklık yaratmak üzere Mysabella'yı kuran Merve Müftüoğlu ve Gözde Güreralp, ilk mağazalarını İstanbul Bebek’te, ikincisini ise Bodrum Palmarina’da açtı.

Bir yaz tatilinde birlikte sandalet markası yaratmaya karar veren iki arkadaş, Gözde Güreralp ve Merve Müftüoğlu “Ortaklık arkadaşlıktan da öte, bir yoldaşlıktır” diyor...

 



Bir sağlık sırrı: Paça

8-123.jpg

 

 

Yavuz Dizdar, paça çorbasının vücut direncini artıran en önemli gıdalardan biri olduğunu anlatırken Faruk Şüyün, paça çorbasının püf noktalarını yazdı.

 

 

 

 


 

DÜNYA TEKNOTREND

Teknoloji hiç bu kadar yakın olmamıştı

Dünya Gazetesinin uzman editörleri, teknolojideki en son trendleri, ürünleri ve geleceği değiştirecek gelişmeleri sizler için yorumluyor. Teknoloji dünyasına yön veren liderler ile söyleşileri ve teknoloji kullanarak elde edilen başarıları da TeknoTrend’de bulabileceksiniz...

8-124.jpg

 

Gelecekte herkesin emojisi olacak

Biz internet insanları emojileri seviyoruz. Eğlenmek için, duygularımızı ifade etmek için, hatta 'kelimeler kifayetsiz
kaldığında' emojileri kullanıyoruz.

Hangi emojileri kullandığımız, kişiliğimiz ve tercihlerimiz hakkında çok fazla bilgi veriyor. Çünkü emoji artık
evrensel bir dil.

Emojiler son dönemde markaların ilgisini çekmeye başladı. Çok sayıda marka kendi emoji klavyesini yarattı; hedef en özel alanlara girmek.

 

 

 


 


 

Akıllı saatlerinizin içinde varız kolyelerinize girmeye çalışıyoruz...

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Intel'in dijital dönüşümün tam ortasında yer aldığını belirterek "Akıllı saatlerin içerisinde de biz varız, kolyenizin içerisinde de var olmak için çalışıyoruz. Giyilebilen teknolojilerde ve nesnelerin internetinin hayatınıza dokunduğu her yerde varız" dedi.

0-017.jpg

Intel'in İstanbul'daki Ar-Ge merkezinden çıkan ve dünya çapında ses getiren Kelebek Elbise, Türk tasarımcı kardeşler Ezra+Tuba'nın moda vizyonunu teknolojiyle birleştirdi ve Intel'in uluslararası reklam kampanyasının yüzü oldu.

 


 

 

99-020.jpg
 

Hayat kurtaran elektrikli çatal 

Günümüzde yüksek tansiyon başta olmak üzere birçok hastalığın en büyük sebebi fazla tuz tüketimi. Bu elektrikli çatal derdinize derman olabilir. Yemek yerken dilinize verdiği hafif akım sayesinde tüm yiyecekler tuzluymuş hissi veriyor. Böylece ekstra tuz atmak istemiyorsunuz. Tasarımı tamamlanan çatal yakında piyasada olacak.

 

 

 

Sağlıklı Yaşam... Şimdinin Trendleri... Hafta Sonu Molası... Dijital Sohbetler... Gelecek Laboratuvarı... Haftanın Ürünleri... Akıl Oyunları... ve çok daha fazlası DÜNYA EKSTRA ve TEKNO TREND'de.