DÜNYA’nın 27. Bölgeler Toplantısı’nda yeni hedef ve projeler masaya yatırıldı

Bu yıl Eskişehir’de yapılan Bölgeler Toplantısı’nda 2014 yılı faaliyetleri değerlendirildi, 2015 yılına ilişkin yeni hedefler ve projeler ele alındı, 35. yıl pastası kesildi, eski çalışanlar saygıyla anıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK TOPRAK

ESKİŞEHİR - Türkiye’nin tek ekonomi gazetesi DÜNYA, 27. Bölgeler Toplantısı’nı Eskişehir’de gerçekleştirdi. DÜNYA gazetesi tüm bölge bürolarının temsilcilerinin yer aldığı toplantıda 2014 yılı faaliyetleri değerlendirilerek, 2015 yılına dair yeni hedef ve projeler ele alındı. 

Eskişehir Rixos Otel’de düzenlenen toplantının açılışında konuşan DÜNYA Süper Veb Ofset AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent, “Bugün DÜNYA gazetesinin 35’inci yılını kutluyoruz. Türkiye’de gazetecilik alanında önemli ve farklı bir misyonu, ilkeleri ve ideolojisi olan DÜNYA gazetesi, bağımsızlığından ve ideolojisinden taviz vermeden bugünlere geldi. Bizim gibi düşünen, çalışan, ideolojisini sürdüren ve bu amaca hizmet eden kişi sayısı Türkiye’de ve dünyada gittikçe azalmasına rağmen aynı azim ve ilkelerimizi koruyacağız” dedi. DÜNYA gazetesinin zor bir iş yaptığını dile getiren Demirkent, Türkiye’nin mevcut şartlarında 35 yılı bitirmenin büyük bir başarı olduğunu vurgularken “Bu saate kadar alnımızın akıyla geldik. Bundan sonra da aynı şevkle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. 

Eski çalışanlar anıldı 

Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle, DÜNYA gazetesinin 35. yaşgünü pastasını yazarımız RüştüBozkurt, Erdem Top ve Feyzan Ersinan Top kesti. 

bwaersgdfvc.jpg

DÜNYA Süper Veb Ofset AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent, DÜNYA Süper Veb Ofset AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Top, Yönetim Kurulu Üyeleri Feyzan Ersinan Top, Metin Dorbek ve Rüştü Bozkurt, DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ve DÜNYA Bölge Temsilcilerinin katıldığı gala gecesinde hayatını kaybeden "DÜNYA'lılar" da saygıyla anıldı. DÜNYA gazetesine emekleri ile büyük katkı sağlayan değerlerimizle ilgili olarak Didem Demirkent, “DÜNYA çatısı altına bugüne kadar kaybedilen değerlerimizden, başta kurucumuz Nezih Demirkent olmak üzere kısa bir süre önce kaybettiğimiz ağabeyimiz ve meslek büyüğümüz Hasan Yılmaer, eski Bilecik temsilcimiz İbrahim Şen, bize sazıyla sözüyle eşlik eden eski Giresun temsilcimiz Mehmet Yüksel, Karabük’ten Hakkı Bilgücü, genç yaşta kaybettiğimiz Silivri’den Feza Behiye Kaya, acı bir kazayla kaybettiğimiz Bursa bölge eski temsilcimiz Mehmet Erol’u da rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi. 

Eski temsilciler DÜNYA'yı anlattı 

►Antalya eski Bölge Temsilcisi Erdoğan Kahya: Bugün 45 yıllık meslek hayatımın en heyecanlı ve tatlı akşamını yaşıyorum. Çünkü gazetecilik o kadar nankör bir meslektir ki siz o gazeteden ayrılırsanız sizi unuturlar, tıpkı Hürriyet gazetesinde olduğu gibi. 18 yıl çalıştım ve unutuldum. Son 10 yılım DÜNYA gazetesinde geçti. Çok farklılığı varDÜNYA gazetesinin. Biz patronum Nezih Demirkent’in ideolojisi ile yetiştik. Nezih Demirkent bize doğru, dürüst, tarafsız, bağımsız gazeteciliği öğretti. Bugünlere gelmişsek ve hala ayaktaysak, Nezih Demirkent’in bizde çok büyük emeği var. Çok değerli patronum Didem Demirkent, Nezih Demirkent’e yakışır bir evlat olduğunu her dönemde ve her yıl gösteriyor, ona bütün emekli temsilciler adına çok teşekkür ediyorum. 

►Samsun eski Bölge Temsilcisi Ragıp Göker : Nezih Bey’in ‘para kazanılır ama prestij asla kazanılmaz’ sözüne ilk bakışta pek anlam verememiştim. Sonralarda anladım çünkü bu devirde tek ve hür olabilmek, düşüncelerini, duygularını, haberlerini tarafsız ve bağımsız olarak yapabilmek çok da kolay bir şey değil. Bunu sağlayan Nezih Demirkent’e, Didem Hanım’a ve tüm arkadaşlarıma, bu onuru Türkiye’ye yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum. 

►Tarım Yazarımız Ali Ekber Yıldırım: DÜNYA gazetesine stajyer bir muhabir olarak başladım. Bu sektörde sadece DÜNYA gazetesinde çalıştıkça ve başardıkça yukarıya doğru basamakları çıkarsınız. Önce haber müdürlüğü, sonra İzmir temsilciliği ama en çok sevdiğim ise yazarlık... Aslında hepimiz bir aileyiz diyorduk ama ben çocuklarım olduğunda DÜNYA’nın da benim bir ailem olduğunu daha iyi kavradım. Çalışmaya başladığınız dönemde gençsiniz koşturuyorsunuz, her gün haberim çıksın diye uğraşıyorsunuz, bir gün geliyor biraz daha olgunlaşıyorsunuz ve kurumu korumaya başlıyorsunuz. DÜNYA’nın birçok özelliği var ama en önemli özelliği vefa. Onu bu akşam hepimiz yaşadık.

DÜNYA kuruluştaki felsefesini yaşatıyor

DÜNYA’nın 27’inci bölgeler toplantısında bir konuşma yapan Genel Yayın Yönetmenimiz Hakan Güldağ, “Kurucumuz Nezih Demirkent’in felsefesi, yaşamaya devam ediyor. DÜNYA’yı 35’inci yaşının eşiğine getiren de o felsefedir. O felsefe öncelikle gazetemizin bağımsızlığındadır. Bugün Türkiye’de medyanın hali ortadayken, gazetemizin saygınlığı, onu tehdit eden tüm zorluklara rağmen, okurları, iş dünyası ve Türkiye kamuoyu nezdinde artarak devam ediyor” dedi. “DÜNYA’nın ilkelere dayanan duruşu, sadece DÜNYA çalışanları için değil, bütün sektör için bir moral kaynağı” diyen Güldağ, bölge temsilcileri ile yürütülen toplantılara gönderme yaparak, “O felsefe bu toplantılarda da kendini gösteriyor. İki gündür gazetemizi daha ileriye nasıl götüreceğimizi, haber servislerimizi, reklamı, aboneyi konuşuyoruz. ‘Çıtayı daha nasıl yukarıya taşırız’ diye kendimizi sorguluyoruz. Ve bu sorgulamayı, Yönetim kurulu başkanımız Didem Demirkent’ten, aramıza yeni katılan bir temsilciye kadar her düzeyde ve zaman zaman kıyasıya tartışarak yapıyoruz. Neden? Çünkü, mesleki ve ekonomik dayatmalara rağmen, belirli ilkelerle yola devam etmek istiyoruz. Gazetemizin ilkeli duruşunu önemsiyoruz” dedi. “DÜNYA’nın kuruluş felsefesinin temel taşlarından biri, Anadolu iş dünyasına, ekonominin kılcal damarlarına ulaşmak ve oradaki dinamizmi, girişimciliği ulusal düzeye, Türkiye kamuoyuna ve oradan da giderek dünyaya açmak, bunu da kendi kendine yeterli bölge temsilcilikleri aracılığıyla yapmaksa, bir diğeri de bunu meslek ilkelerine dayanarak, dürüst biçimde yapmaktır. Onun için bugün, ben yayın yönetmeni olarak, göğsümü gere gere, ‘DÜNYA yalan haber yapmaz. DÜNYA spekülasyon yapmaz. DÜNYA şu ya da bu gurubun çakarlarının sözcüsü olmaz. DÜNYA kimseyi haberle tehdit etmez. Şantajla reklam toplamaya yeltenmez’ diyebiliyorum. Ve biliyorum ki, bugün içinde bulunduğumuz koşullarda bu bir şanstır, lütuftur” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir