EBK için franchising önerisi

ATO Başkanı Bezci, Et Balık Kurumu satış mağazalarının tüccarlarca işletilmesi önerisinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATO Başkanı Salih Bezci, Et Balık Kurumu satış mağazalarının franchising yoluyla tüccarlar eliyle açılmasını istedi.

ANKARA - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, ATO Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’i makamında ziyaret ederek, Et Balık Kurumu (EBK) satış mağazalarının franchising yoluyla tüccarlar eliyle açılması talebini iletti.

EBK’nın et fiyatlarının dengede seyretmesi için çeşitli yerlerde franchising şeklinde satış mağazaları kurulması projesine değinen Bezci, projenin doğru bir proje olduğunu ancak kurumun satış mağazalarını kendisinin işletmemesi gerektiğine dikkat çekti. Bezci, “Et Balık Kurumu Satış mağazalarını tüccar açsın, et fiyatını da bakanlık belirlesin” önerisinde bulundu.

Ziyarette gıda sektöründeki düzenlemeler ve sorunları çözmek açısından ATO ve benzeri kurumlar ile yakın temasta çalışmanın önemli olduğunu vurgulayan Tarım Bakanı Mehdi Eker de, bakanlığın yaptığı çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Son üç yıl içerisinde Türkiye’nin tarımsal rekolte artışında dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdiğine vurgu yapan Eker, çiftçiye ve besiciliğe verilen destekleri çeşitlendirerek artırdıklarını, bu teşviklerin semerelerini almaya başladıklarını kaydetti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir