Et fiyatlarında 'kıpırdanma' var

Bakan Eker, kırmızı et fiyatlarındaki artışı 'kıpırdanma' olarak değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kırmızı et fiyatlarında son 1 hafta 10 günlük dönemde "bir kıpırdanma olduğunu" belirterek, "Bu bir kıpırdanma, ciddi bir yükseliş değil" dedi.

Bakan Eker, et fiyatlarında son dönemde yaşanan artışa ilişkin soru üzerine, kasaplık canlı hayvan ithalatı kararını 26 Nisan 2010'da verdiklerini, söz konusu tarihte ortalama market fiyatının kıyma için 23,77 lira olduğunu söyledi. Kıymanın ortalama market fiyatının 11 Temmuz 2010 itibariyle 19,80 lira olduğunu kaydeden Eker, kuşbaşı et fiyatının ise söz konusu dönemde yüzde 14 oranında düştüğünü söyledi.

"Bir düşüş olduğu kesin" diyen Eker, 10 gün öncesine kadar fiyatlardaki gerileme oranının yüzde 20 olduğunu ancak son 1 hafta, 10 günlük süreçte fiyatlarda bir "kıpırdanma" yaşandığını ifade etti. Eker, "Bu bir kıpırdanma, ciddi bir yükseliş değil" dedi.

Bakan Eker, fiyatlardaki yüzde 17-20 oranındaki düşüşün, tüketimde yüzde 25-30 oranında artış getirdiğini de anlattı.

"8 lira uçuk rakam"

Kasaplık canlı hayvan ithalatında karkas ağırlık fiyatlarına da değinen Eker, bu sabah bir televizyon kanalında, muhtemelen "bu işle uğraşan bir kişinin (bize fırsat versinler, 8 liradan et ithal edip, satalım)" dediğini anlatan Eker, bu rakamların "uçuk rakamlar olduğunu, böyle bir şey olmadığını" söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir