Farklı alanlarda sekiz markaya imza attı, şimdi mobilyaya yoğunlaşacak

Mobilya, inşaat ve satış sonrası servis hizmetleri alanında sekiz farklı markaya imza atan Hedefim Group, bu yıl özellikle mobilya alanında yatırım yapacak. Şirket bu kapsamda ilk kez gerçekleştireceği mobilya ihracatı için geri sayıma başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR

ANTALYA - İş hayatına pazarlamacılıkla adım atan Cahip Can, kurduğu “Hedefim Group” ile farklı alanlarda toplam sekiz marka hayata geçirdi. Bu yıl 35 milyon TL’lik ciro hedeflediklerini söyleyen Hedefim Group Yönetim Kurulu Başkanı Canip Can, yine bu yıl mobilya ihracatına başlayacaklarını açıkladı. 

Adanalı çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyen Can, baba mesleğini yapmayı tercih etmediğini ve 1983 yılında Adana’da Profilo Dağıtım AŞ’de pazarlamacı olarak iş hayatına atım attığını, bu şirkette de 7 yıl çalıştığını belirtti. Daha sonra ise T. Philips AŞ’nin teklifi üzerine şirketin Antalya Bölge Müdürlüğü görevini yürütmeye başladığını dile getiren Can, 1994 ekonomik krizin ardından söz konusu firmanın Türkiye pazarından çekilme kararı aldığını ifade etti. 

Philips AŞ’nin Türkiye’den ayrılması üzerine “Hedefim Limited Şirketi”ni kurduğunu söyleyen- Canip Can, beyaz eşya ve elektronik eşya sektöründe ticarete başladığını belirtti. Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Can, fason üretim yaparak Türkiye’de “Quartz” marka elektrikli soba ürettiklerini ve bu üründen 3 yıl içinde 500 bin adet sattıklarını vurguladı. 

Beyaz eşya ve elektronik eşya ticaretinde kar marjının düşmesinin ardından 2000 yılından sonra bu sektörden vazgeçtiğini ve mobilya sektörüne yöneldiğini anlatan Can, özetle şu bilgileri verdi: “Mobilya ve yatak sektöründe karlılık avantajını görünce bölge bayilikleri almaya başladım. Kısa sürede hem bayi sayısı arttı hem de şirketimiz büyüdü. 2006 yılında bayiliğini yaptığım mobilya firması kar marjlarını düşürünce ben de bu sektörde üretim yapmaya karar verdim. Böylece kendi markamı yaratarak ‘Mido Mobilya’ adı ile üretime başladım. “ 

“Proje bazlı olarak otellerle işbirliği de yapıyoruz” ifadelerini kullanan Can, “İnşaat sektöründe de ‘Canip Can’ markası ile yerli ve yabancılara mimari ve teknolojik özellikli lüks konut projeleri gerçekleştiriyoruz. Bu markalarımızın yanında ‘Hedefim Group’, ‘Hedefim Mobilya’, Hedefim Online’, ‘Hedefim İnşaat’, ‘midopazar.com’ ve ‘Nano’ markalarımızı da yarattık” dedi. Ayrıca mobilya, tekstil, beyaz eşya ve elektronik eşya ürünlerinde birçok markanın distribütörlüğü yaptıklarını anlatan Can, şirketlerinin toplamda 10 şubesinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Fabrika için 7 milyon TL’lik yatırım 

Geçen yılı 25 milyon TL’lik ciro ile kapattıklarını açıklayan Can, bu yıl ise 35 milyon liralık ciro hedefl ediklerini belirtti. Mobilya üretimini de önümüzdeki yıldan itibaren Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştireceklerini açıklayan Can, burada toplam 15 dönüm alanda fabrika kuracaklarını açıklayarak, “Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 bin metrekare kapalı alanda kuracağımız tesiste mobilya üreteceğiz. Fabrika için toplamda 7 milyon TL’lik yatırım yapmayı planlıyoruz. Üretim ve istihdamımız ise yüzde 100 artacak. Bu yıl ilk kez az da olsa ihracat gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.