Fed, Avrupa'ya güven vermiyor

Bernanke, Fed'in Avrupa'yı kurtarmasının söz konusu olmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
 
WASHINGTON - Amerikalı senatörler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin, zor durumdaki Avrupa hükümetleri ve finans kurumlarına bir güvenlik ağı sunmalarının mümkün olmadığını ve böyle bir şeyi zaten yapmayacaklarını söylediğini açıkladılar.
Bernanke ile dün yaptıkları toplantıdan sonra gazetecilerle konuşan Senatör Lindsay Graham, "Avrupa ülkelerini ve bankalarını kurtarmak Amerikan vergi mükellefine mi düşecek diye hepimiz kaygılıyız " dedi.
"Bernanke 'hayır" dedi. Bunu yapmaya ne niyeti var, ne de yetkisi."
Fed Salı günü yaptığı bir açıklamada, Avrupa finans piyasalarını saran krizin Atlantik ötesine atlamasının, zaten zayıf gelişme gösteren ABD ekonomisi için önemli bir risk olduğunu bildirmişti.
Senatörler, Bernanke'nin kendilerine Avrupalı yetkililerin krizi durdurmak için aldıkları önlemleri anlattığını ve soruları yanıtladığını ancak ABD politikasının yönü hakkında bir ipucu vermediğini söylediler.
Senatör Orrin Hatch, "Bernanke ciddi kaygı duyuyor. Eğer (Avrupalılar) kendilerini toparlayamazlarsa bizi de etkilerler; Avrupa'da bir çöküş bizim için e zararlı olur' dedi" şeklinde konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir