Fed'den önemli açıklama

Fed St. Louis Başkanı Bullard, "Ekonominin beklenmedik bir şekilde yavaşladığına yönelik bir gösterge olmadığı sürece normalleşmeyi istiyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) St. Louis Şubesi Başkanı James Bullard, "Ekonominin beklenmedik bir şekilde yavaşladığına yönelik bir gösterge olmadığı sürece normalleşmeyi istiyorum" dedi. 

Bullard, ABD basınına verdiği mülakatta, Fed'in faiz artışına bu yıl içinde başlamasından yana olduğunu kaydetti. 

İstihdam sektörünün iyileşmeye devam ettiğini belirten James Bullard, "Aslında kısa süre içinde istihdam ve enflasyon hedeflerimize ulaşmış olacağız" değerlendirmesi yaptı. 

Bullard, faiz artırımına Haziran ayında başlama olasılığının düşük olduğuna vurgu yaparak, "Piyasaların faiz artışının daha sonra başlayacağına yönelik beklentisi yerinde, çünkü ekonomik veriler son dönemde zayıftı" ifadelerini kullandı.  

Fed'in faiz artışı için gereğinden fazla beklemesinin ciddi riskleri de beraberinde getireceğin dile getiren Bullard, bu risklerin arasında ABD ekonomisi için yıkıcı olan varlık balonlarının da yer aldığı uyarısında bulundu. 

Fed'in "şahinleri" arasında yer alan James Bullard, bununla birlikte faiz artırım kararı için ilk çeyrek büyüme verisinin başta göründüğü kadar zayıf olmadığının teyit edilmesine ihtiyaç duyulduğunu da kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir
fed