Fiyapı, Garip Ada'yı satın aldı

35 milyon dolara adayı alan Fiyapı, 350 milyon dolarlık kaynağı kullanarak turizm sektörüne girecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - İzmir Dikili'de bulunan Garip Ada'yı satın alarak turizm sektörüne giren Fiyapı, ayrıca Beylikdüzü'ndeki yeni projesiyle, 37 bin liradan başlayan fiyatlarla daire satacak.

Adaya Fi-İsland ismini veren Fiyapı, 400 bin metrekare olan ve ticari, sosyal alanlarıyla birlikte 200 bin metrekare inşaat alanı bulunan adada 5 bin yataklı 5 yıldızlı otel inşa edecek.

Bölgede kaplıca turizmi olması nedeniyle otel, sağlık turizmine de hizmet verecek ve yılın 9 ayı açık olacak. Futbol sahalarının bulunacağı adada, futbol kulüpleri de kamp yapabilecek.

İşletmesi Fi-Turizm A.Ş. tarafından yapılacak otele 150 bin ziyaretçi gelmesi hedefleniyor. Otele gelen ziyaretçilerin transferi yine talebe göre Fi-Turizm bünyesinde bulunan özel uçak, helikopter ve otobüslerle yapılacak.

Ada üzerinde yapılacak yatırım için 350 milyon dolarlık bir kaynak kullanılacak. Fiyapı, bu yatırımın tamamını kendi özkaynakları ile gerçekleştirecek.

Fiyapı ayrıca Beylikdüzü'nde Fi-Life projesi ile de 37 bin liradan başlayan fiyatlarla daire satacak.

Fi-Life, sadece stüdyo ve 1 1 dairelerden oluşacak. 1.088 dairenin yer alacağı proje, 25 kattan oluşan 6 blok ve 40 metrekare stüdyo, 54 metrekare 1 1 ve 60 metrekare 1 1 dairelerden oluşacak.

40 metrekare stüdyo daire 37 bin lira, 54 metrekare 1 1 daire 44 bin lira, 60 metrekare 1 1 daire de 49 bin liradan satılacak.

Adada en fazla 3 kata çıkılacak

Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, adanın alımını geçen hafta 35 milyon dolara satın aldıklarını ve satın almada herhangi bir kredi kullanmadıklarını belirtti.

İnan, 'Böyle bir alım yapma ihtiyacımız ve düşüncemiz yoktu. Bundan 1-2 ay evvel 'Yunanistan'ın adaları satacağı'yla ilgili iddialar çıkmıştı. Bunun üzerine araştırma yaptık. Yunanistan'da bizim ada almamızın mümkün olmadığını, alsak bile işletmeyle ilgili problemler yaşayacağımızı gördük. Türkiye'de ada arayışına giriştik ve Fi-İsland adını verdiğimiz adayı satın aldık" dedi.

Adanın 150 bin metrekare, 2 kat ve bodrum kat olmak üzere toplam 3 kat yapılabilecek bir imarının söz konusu olduğunu söyleyen İnan, 5 bin yatak kapasiteli otelin, yatak kapasitesi olarak en büyük otel unvanını alacağını kaydetti.

İnan, "Sahte cennet olarak değerlendireceğimiz kadar güzel bir adada Türk insanlarına tatil yaptırmak için kolları sıvadık. Bu otelin Fi-Turizm A.Ş. adında bir şirket kurarak, onun üzerinden işletmesini yapmayı planlıyoruz. Ruhsat alındıktan sonra 2 yıl gibi sürede de bu otelin tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Otelin yapımında da herhangi bir ortak ya da kredi kullanmayı düşünmüyoruz" diye konuştu.

Fiyapı'nın 15 ayda 5 bin ailelik çok büyük bir aile olduğunu söyleyen İnan, şu anda 8 bin daireyi geçkin devam eden inşaatları, 60 bin metrekare ticari alanları ve toplam büyüklüğü 1 milyon 100 bin metrekare olan inşaat alanları bulunduğunu söyledi.

Fikret İnan, "Daha önce 10 yılda 100 bin konut hedefimizi açıklamıştık. 15 ayda geldiğimiz noktaya baktığınız zaman 100 bin konutluk hedefin mütevazı bir hedef olduğunu inşallah ispatlayacağız" diye konuştu.

Bütün projelerde iş planının önünde olduklarını, erken teslimler yapabildiklerini anlatan İnan, bu yıl 31 Aralık itibariyle satmış oldukları bütün konutların kaba inşaatlarının bitmiş olacağını, ince işlerin de yüzde 30 seviyesinde biteceğini, bu sene Kasım ayında Fi-Yaka Esenşehir projesinin teslimini yapacaklarını, 2011'de Tuzla 2 ve 3 ile Fi-Tower projelerinin teslimatları olduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir