Fiyapı, turizmdeki yerini aldı

Şirketin sektördeki ilk yatırımı Uludağ ikinci bölgede bulunan ve kaba inşaatının yüzde 70'i tamamlanmış otel oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fiyapı, Uludağ'da otel satın alarak turizm sektörüne girdi.

Fiyapı'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Richa markasıyla bazı bölgelerde otel inşa edecek olan Fiyapı'nın sektördeki ilk yatırımı Uludağ ikinci bölgede bulunan ve kaba inşaatının yüzde 70'i tamamlanmış otel oldu.

500 yatak kapasiteli olarak planlanan otel, otelin Richa markasıyla hizmet verecek ve daha butik hale getirilecek olması nedeniyle 330 yatak kapasitesine sahip olacak.

20 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek proje, FiTurizm A.Ş'nin özsermayesi ile gerçekleştirilecek. Otelin, bu sene sonunda tamamlanması planlanıyor.

Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, FiTurizm A.Ş.'yi kurarken, ilk etapta 5 otellik bir zincir planladıklarını belirterek, "Bunlardan birincisi Uludağ'daki otel, ikincisi İzmir'deki ada, üçüncüsü İstanbul'da iş oteli, dördüncüsü Sakarya'da bir otel ve beşincisi de Almanya'da, içinde 1.001 villa bulunan otel konsepti. Amacımız inşaatlarını kendimizin yaptığı oteller hayata geçirmek ve işletmek. Hazır bir oteli alıp işletmeyeceğiz. Sıfırdan kendimizin yapacağı projelere gireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

İnan, önümüzdeki dönemde turizmin çok gelişeceği öngörüsünde bulunarak, inşaat sektörü ile ilgili hedeflerini gerçekleştirdikten sonra tamamen turizme geçme niyetinde olduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir