”Günde 100 kişi PTT'den kredi kullanıyor”

Tural, PTT'nin Aktif Bank ile yaptığı protokol doğrultusunda, "Parantez Kredi" vermeye başladığını karı yüzde 50-50 paylaştıklarını vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- PTT Genel Müdürü Osman Tural, bir ayda 866 kişiye 3,1 milyon tutarında PTT'nin "Parantez Kredi"sini kullandırdıklarını söyledi.

Tural, PTT'nin Aktif Bank ile yaptığı protokol doğrultusunda, 18 Hazirandan itibaren, "Parantez Kredi" vermeye başladığını söyledi. Tural, Aktif Bank ile kar paylaşım modeli kapsamında çalıştıklarını ve masraflar çıktıktan sonra elde edilen karı yüzde 50-50 paylaştıklarını vurguladı.

36 aya kadar vade imkanı sunan "Parantez Kredi"nin PTT personeline ve maaşını PTT'den alan emeklilere gelirlerinin 5 katına kadar verilebildiğini ifade eden Tural, kredi için PTT merkezlerine sadece kimlikle başvurmanın yeterli olduğunu dile getirdi. Başvuruların sistem aracılığıyla online olarak değerlendirildiğini anlatan Tural, "Uygun bulunanların kredileri PTT gişelerinden anında ödeniyor" dedi.

Türkiye çapında 3 bin 961 PTT iş yerinde otomasyon sistemi bulunduğunu ve 37 bin 320 personelin görev yaptığını anlatan Tural, şu anda sadece PTT merkezlerinde kredi işleminin yapılabildiğine dikkati çekti. Tural, "Personelimizin eğitimleri devam ediyor. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından 2 aya kadar tüm PTT şubelerinde de kredi işlemleri yapılabilecek" diye konuştu.

"Parantez Kredi"nin, 18 Hazirandan itibaren sadece PTT çalışanlarına verilmeye başlandığını belirten Tural, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar 216 personelimiz 1,1 milyon TL tutarında kredi kullandı. Maaşlarını PTT'den alan emeklilere kredi verme işlemlerine 7 Temmuz 2007 tarihinde başlandı ve bugüne kadar 650 emeklimize yaklaşık 2 milyon TL kredi ödemesi yapıldı. Böylece, bir ayda 866 kişiye 3,1 milyon tutarında kredi kullandırdık. Günlük ortalama 100 kişi PTT'den kredi kullanıyor."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir