Halıda modayı Türk halıcılar belirleyecek

Halıcıların 2014'te ihracat açısından başarılı bir yıl geçirdiğini söyleyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Kaplan, "Dünya halı sektöründe modayı Türk halıcıların belirlemesi için çaba gösteriyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, "Dünya halı sektöründe, modayı Türk halıcıların belirlemesi için çaba gösteriyoruz" dedi. 

Kaplan, istişare toplantısında, halıcıların 2014'te ihracat açısından başarılı bir yıl geçirdiklerini belirtti. 

Yurt dışı pazar araştırmalarına ağırlık vereceğiz

Bu yıl hedefi yükselttiklerini kaydeden Kaplan, yurt dışı pazar araştırmalarına ağırlık vereceklerini vurguladı. 

Halı sektörünün pazarda daha etkili olması gerektiğini ifade eden Kaplan, "Bir önceki yıla göre yüzde 6,5 oranında artışla geçen yıl 1 milyar 628 milyon 548 dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2015'te bu rakamların üzerine çıkmayı planlıyoruz. Önümüzde 2023 hedefleri var ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesi yönündeki çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu. 

Kalifiye eleman sıkıntısına kurslu çözümü

Kaplan, envanterini çıkardıkları halı sektörünün kalifiye eleman sıkıntısını da açtıkları kurslarla gidermeye çalıştıklarına dikkati çekti. 

Türk halıcıların ürün kalitesiyle dünyada önemli aktörler arasında yer aldığını dile getiren Kaplan, şu görüşleri dile getirdi: 

"Dünya halı sektöründe, modayı Türk halıcıların belirlemesi için çaba gösteriyoruz. Düzenlediğimiz halı desen yarışmaları yanında halı desen tasarım kurslarımız da bu alandaki yeni tasarımcıların ortaya çıkmasında önemli rol oynamaktadır." 

Sektörün gelişimi açısından önemli olan fuarlarda rakip ülkelerin mercek altına alındığını belirten Kaplan, uluslararası fuarların tamamına katılmayı planladıklarını aktardı. 

Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer ve firma temsilcileri de 2015 beklentilerini anlatarak, sektörel gelişime önem verilmesini ifade ettiler. 

Bu konularda ilginizi çekebilir