HSYK'ya yeni isimler seçildi

HSYK Genel Kurulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında olağanüstü toplandı. Genel Kurul kararıyla Danıştay'a 75, Yargıtay'a 267 yeni üye seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu, yeni Yargıtay ve Danıştay üyelerinin seçimi için HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında olağanüstü toplandı. 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulunun gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda yapılan gizli oylamayla Yargıtaya 267, Danıştaya ise 75 üye seçildi. 

 

 

HSYK Genel Kurulu, yüksek yargı düzenlemesini içeren "Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından cumartesi günü onaylanması ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yeni Yargıtay ve Danıştay üyelerinin seçimi için olağanüstü bir araya geldi.

HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Bozdağ başkanlığındaki toplantı, saat 09.30'da başladı. HSYK Genel Kurulu, 17 üyeyle toplandı. Toplantı sonrasında Genel Kurul kararıyla Danıştay'a 75, Yargıtay'a 267 yeni üye seçildi.