İETT'de hedef, "2015 Avrupa Mükemmellik Ödülü"

İETT, vatandaş önerileriyle toplu taşımada verimliliği arttırarak, "2015 Avrupa Mükemmellik Ödülü"nü almayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İETT, "Yönetim Sistemlerinde Mükemmelleşmek" amacına ulaşmak, kurumda yayılımını ve sürekliliğini sağlamak için 2015 Avrupa Mükemmellik Ödülü'nü alma hedefi doğrultusunda çeşitli projeler geliştirdi. 

Kurumun 2013-2017 stratejik planına göre, bu ödüle ulaşmak için "Modern Duraklar",  "Yenilenebilir Enerjili Akıllı Duraklar" gibi projeler geliştiriliyor. 

Söz konusu projelerde yolcunun yağmur, soğuk ve güneş gibi dış etkenlerden korunması ve yolculuk süresince konforun sağlanması amaçlanırken bu konularda çalışmalar devam ediyor. 

Modern duraklar ve bu durakların enerji verimliliği hususunda çalışmalar sürerken, güneş enerjisiyle aydınlatılacak durakların hizmete alınması amaçlanıyor. Hizmet kullanıcıları ve vatandaşlarca sunulan  "IQ-Bus", "Amfi-Bus", "Kitap-Bus" gibi projelerin altyapı çalışmaları devam ediyor. 

Mobil uygulama 1 milyon 200 bin kişiye hizmet veriyor 

İETT'nin kent genelinde toplu taşıma araçlarıyla entegre olarak çalışan "Mobiett Akıllı Durak" uygulaması 1 milyon 200 bin kullanıcıya ulaştı. 

Program, vatandaşların bir yerden bir yere hangi ulaşım çözümlerini kullanacakları konusunda birçok bilgilendirme içerirken, "Oraya nasıl gidebilirim" uygulaması ise yolculuğun verimliliğini artırmayı amaçlıyor. 

Toplu taşıma araçlarını kullanan yolcu sayısı 2005-2015 döneminde 5 kat artış gösterirken, artışın en fazla görüldüğü toplu taşıma metro ve metrobüs oldu. Söz konusu yoğunluğun takibi için "Metrobüs Komuta Kontrol Merkezileri" kurulmuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir