İMKB'nin gongu Akfen GYO için çaldı

Akfen GYO hisseleri, İMKB'de işlem görmeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin halka arz edilen 54 milyon 117 bin 500 liralık nominal değerli payları İMKB Kurumsal Ürünler Pazarı'nda işlem görmeye başladı.

Yapılan açıklamaya göre, Akfen GYO için İMKB'de düzenlenen gong törenine İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süha Güçsav ve Akfen GYO Genel Müdürü Orhan Gündüz ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Açıklamada, 54 milyon 117 bin 500 lira nominal değerli payla halka arz edilen Akfen GYO'nun hisselerine gelen talep üzerine halka arz büyüklüğü 123 milyon 387 bin 900 lira olarak gerçekleşmişti. Bu tutarın 104 milyon 880 bin lirası Akfen GYO'ya sermaye olarak sağlanırken, kalan 18 milyon 507 bin 900 lirası ise ortak satışından elde edildi. 5-6 Mayıs tarihleri arasında talep toplanan Akfen GYO'nun halka arzında fiyat ise 2,28 lira olarak belirlendi.

Akfen GYO hisselerine en fazla talep 5,35 katı ile yurtiçi bireysel yatırımcıdan gelirken, grup çalışanlarından 3,12 kat, yurtiçi kurumsal yatırımcılardan 1,71 kat ve yurtdışı kurumsal yatırımcılardan ise 2,03 kat talep geldi. Toplam talep ise arzın 3,2 katı olarak gerçekleşti.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, gong töreninde yaptığı konuşmada başarılı bir halka arz gerçekleştirdiklerini belirterek, yatırımcı talebinden çok memnun olduklarını ifade etti. 

Akın, "Halka arzdan sağlanan fon şirket öz kaynaklarını daha da güçlendirdi. Bu fonun büyük kısmını devam eden ve gerçekleştirilmesi planlanan projelerimizin finansmanı için kullanılacağız. Diğer şirketlerimizi de yavaş yavaş İMKB'ye getirebiliriz. Sermaye piyasalarına çok sıcağız" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir