İnşaat kazısından mezar odası çıktı

Samsun'un İlkadım ilçesindeki inşaat alanında Helenistik döneme ait olduğu tahmin edilen mezar odası ortaya çıkarıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kalkancı Mahallesi Adalet Caddesi'nde Ahmet Kırımlı'ya ait inşaatın temel kazısı sırasında, tarihi kalıntılar olduğu fark edilince, durum yetkililere bildirildi.Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi uzmanlarınca yapılan ilk incelemede, ortaya çıkan kalıntıların Helenistik döneme ait olduğu tahmin edilen bir mezar odası olduğu ifade edildi.

İnşaat çalışması durdurulurken müze görevlileri, bulunan mezar odasında kazı yapılacağını, içeriden çıkacak malzemelerin değerlendirilmesi sonucu hangi döneme ait olduklarının kesinleşeceğini belirtti.Hazırlanacak rapora göre inşaatın devam edip etmeyeceğine de karar verileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamaya yapan müteahhit Ahmet Kırımlı, "Kazı yaparken tarihi kalıntılar ortaya  çıktı. Ondan dolayı kazı durdu şu anda. Yetkililere haber verildi. Buraya 8 dairelik bir inşaat yapacaktık" dedi.

Öte yandan, çevresine güvenlik şeridi çekilen mezar odasına ilgililerin dışında girişe izin verilmiyor. Kentte daha önce de Baruthane ve Kalkanca mahallelerindeki bazı inşaat kazı çalışmalarında Antik Çağ'dan kalma mezar odaları bulunmuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir