'İnsanlık tarihi boyunca üretilen bilgi artık 16 ayda üretilebiliyor'

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, artık bilginin çok hızlı üretilip tüketildiğini belirtti ve insanlık tarihi boyunca üretilen bilginin bugün 15-16 ayda üretilebildiğini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yeşim ARDIÇ

ANKARA - Ankara’da gerçekleştirilen matematik yarışmasında dereceye giren ASO Teknik Koleji öğrencileri için düzenlenen ödül töreninde konuşan Nurettin Özdebir, önümüzdeki dönemde dünya ile rekabet edebilecek gençlerin bilgiyi hızla üreten özellikte olması gerektiğini söyledi. Gençlere seslenen Özdebir, “Sizler sadece çevrenizdeki arkadaşlarınızla değil, tüm dünya ile yarışacaksınız. Bu nedenle altyapınızın sağlam olması gerekiyor” dedi.

Günlük hayatta matematiğin önemli bir yeri olduğunu dile getiren Nurettin Özdebir, “Değişmeyen temel bilgilerden biri matematik. Yeni bilgileri, yeni teknolojileri anlayabilmek için öncelikle sağlam bir matematik temelinizin olması lazım. Sizler bu yarışmada başarılı olduğunuza göre sağlam bir alt yapıya sahipsiniz” dedi. Matematiğin gençlere sağlayacağı en önemli avantajlardan birisinin analitik düşünme ve problem çözme yeteneği olduğunu belirten Özdebir, “Hayatınız boyunca birçok problemle karşılaşacaksınız. Eğer analitik düşünebilme yeteneğine sahipseniz bu sorunların üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz ” dedi.

Öğrencilere matematiği sevdirmek ve matematiğin önemini kavratmak, yaratıcı gençleri tespit edip onları soyut matematik eğitimine yöneltmek amacıyla düzenlenen yarışmanın ASO Teknik Koleji’nde düzenlenen ödül törenine Özdebir’in yanısıra Sincan Kaymakamı Salim Demir, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, sanayiciler, veliler ve öğrenciler katıldı. 

Yarışmada dereceye giren öğrencilere, dizüstü bilgisayar, MP3 çalar ve tablet hediye edildi.