'İnternetten alışveriş iyi bir tercih oldu'

Migros Ticaret A.Ş Türkiye Genel Müdürü Tort, internetten alışverişin çalışan kısım için iyi bir tercih olduğunu ve bunun şirket büyümesine katkı yaptığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Migros Ticaret A.Ş. Türkiye Genel Müdürü Özgür Tort, "İnternetten alışveriş çalışan kısım için oldukça iyi bir tercih oldu, bizdeki büyüme şirket büyümesinin yüzde 2-2,5 üzerinde" dedi.

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) tarafından "Tüketici odaklı perakendeci ve tedarikçi verimliliği" temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "GPD-Ortak Gelişim Kongresi"nde 750 perakendeci, üretici ve tedarikçi bir araya geldi. 

Kongrede konuşan Migros Ticaret A.Ş. Türkiye Genel Müdürü Özgür Tort, şunları söyledi: "İnternet alışverişi son yıllarda ciddi büyüme içinde. Ama biz bunun için 17 yıldır uğraşıyoruz. Güven problemini artık aştık, son yıllarda bu konuda şikayet bile almadık. İnternetten alışveriş çalışan kısım için oldukça iyi bir tercih oldu, bizdeki büyüme şirket büyümesinin yüzde 2-2,5 üzerinde"

Tort, zirve kapsamında düzenlenen "İnovasyon: Verimlilik ve farklılaşmanın anahtarı-Söz, bir düşünme kültürü olarak inovasyonu odağına alanlarda! Ne kadar zaman ayırıyor, bu disiplini nasıl koruyor, hangi analizlerle hayata geçiriyorlar?" başlığıyla gerçekleştirilen panele de katıldı.

Moderatörlüğünü JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş'ın yaptığı oturumda Özgür Tort, inovasyonun içselleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. İnovatif ürünlere ilişkin Migros bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Tort, katılımcılara Jetkasa ve CRM kart yolculuklarında neler yaşadıklarını anlattı.

'Domatesin yarısı tarlada kalırdı'

"Migros Sanal Market çoklu kanalla müşteriye ulaşma öngörümüzün en somut örneğidir" diyen Tort, "Sanal Market ile müşteriye yeni bir kanal açtık. Müşterilerimizin hayatında ürünlere erişim için bu kanalı açmış olmasaydık, Sanal Market'ten sattığımız 20 milyon adet domatesin yarısı mağazalardan satılsa dahi, diğer yarısı tarlada kalırdı" ifadelerini kullandı.

Tort, akıllı telefon kullanım oranlarında Türkiye'nin geldiği noktayı şaşkınlıkla karşıladığını belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu kapsamda gelinen nokta müthiş, gerçek anlamda bir dönüşüm. Teknoloji ile birlikte geldiğimiz noktada şu an biz artık her şeyimizi kişiye özel hale getirebilecek duruma ulaştık. Bununla ilgili birkaç haftaya kadar bir duyurumuz olacak. İnovasyon konusunda önce inanmak lazım. Kafaya takıp yıllarca üstüne gitmek lazım, bu şekilde mutlaka karşılığı gelecek." 

'Türkiye'de taşlar yerine oturuyor'

Zirve kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan GPD Başkanı Nihat Özdemir, gıda perakende sektörünün yıllık ortalama yüzde 8-10 büyüdüğünü anımsatarak, "Bu büyüme bu yıl için de geçerli. Hatta ilk üç çeyrek bu anlamda devam etti. Bu sene yıl sonu itibariyle, bizim üyeleri temsil eden kısmın cirosunun 40 milyar dolar civarında olmasını bekliyoruz" dedi.

Sektörde fazla oyuncu olmasının iyi olduğunu belirten Özdemir, bunun çok fazla rekabet anlamına geldiğine, bunun da tüketiciye iyi yansıyacağına işaret etti.

Özdemir bu yıl içinde gıda perakendesinde toplam 1,5-2 milyar dolarlık bir satınalma ve birleşme olduğunu anımsatarak, "Perakende sektörünün zorluklarıyla uğraşmamak için sektörden çıkan aileler olabiliyor, bu sektörün kötü olduğu anlamına gelmesin. Bu anlamda, perakendede, bana kalırsa Türkiye'de taşlar yerine oturuyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir