Irak Dışişleri Bakanlığından açıklama

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cemal: Bize konuya ilişkin ilk ipuçlarına ulaşıldığı bildirildi. Gelecek günler içinde kaçıranlara ve tutuldukları yere ulaşmamız mümkün olabilir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, "Savunma ve İçişleri Bakanlıkları, Muhaberat ve Haşdi Şabi (Halk Toplulukları) komutanlığını kapsayan emniyet birimleri bizimle sürekli iletişim halindeler. Bize konuya ilişkin ilk ipuçlarına ulaştıklarını bildirdiler. Gelecek günler içinde kaçıranlara ve tutuldukları yere ulaşmamız mümkün olabilir" dedi.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi bugün Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı'yı kabul etmişti.

Görüşmede Caferi, bakanlığın, olayın faillerine ilişkin emniyet güçlerinin yürüttüğü soruşturmaları takip ettiğini söylemişti.

Caferi, Irak'ın bu konudaki çalışmalarını arttırma ve istihbarat paylaşımı konusunda gecikmeyeceğini belirterek, adam kaçırmanın Irak'taki terörden farklı bir şey olmadığını vurgulamıştı.

Dışişleri Bakanı Caferi ayrıca, olayı iki ülke arasındaki ilişkileri engelleme girişimi olarak değerlendirmişti.

Kaymakcı ise Türk işçilerin serbest bırakılması, suçluların bulunması için ortak çaba sarf edilmesi gerektiğini ifade etmişti. 

Kaymakçı ayrıca, Türkiye'nin Irak'la daha iyi ilişkiler kurma ve terörle mücadele konusunda çok istekli olduğunu vurgulamıştı.