İSTON'da Ağırman dönemi başladı

Taflan'ın Sağlık Bakanlığı Müşavirliğine atanmasıyla boşalan göreve Ahmet Ağırman getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları Sanayi ve Ticaret (İSTON) A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne, BİMTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Ağırman getirildi.

İSTON'dan yapılan yazılı açıklamada, 2004 yılından beri kurumda Genel Müdür olarak görev yapan Kadir Serdar Taflan'ın Sağlık Bakanlığı Müşavirliğine atandığı anımsatıldı. Açıklamada, Taflan'dan boşalan İSTON Genel Müdürlüğü görevine de Ahmet Ağırman'ın getirildiği ifade edildi.

AKOM'un kuruluşunda görev yaptı

İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesinden 1985 yılında inşaat mühendisi olarak mezun olduğu belirtilen Ahmet Ağırman'ın, Erzurum İl Genel Meclis Üyeliği, İl Daimi Encümen Üyeliği ve Plan-Bütçe ve Mali İşler Komisyon Başkanlığının yanı sıra İSTON deneyimine 1997 yılında başladığı kaydedildi.

Çalışma süresince önemli projelerin içerisinde bulunduğu bildirilen Ağırman'ın, 1999 depreminin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Kriz Masası Hasar Tespit Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttüğü, bu süreçte deprem master planının hazırlanması ve Afet Koordinasyon Merkezinin kuruluşunda önemli görevler yürüttüğü belirtildi.

Ağırman'ın, İSTON Genel Merkezi'nde, Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Şener'in de katılımıyla düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, yapı sektörünün ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan İSTON'da, kişisel bilgi ve deneyimlerini, birikimleri ile birleştirerek, kentsel gelişim için değerler üretmeye devam edeceklerini vurguladığı kaydedildi.

İBB'nin iştiraki

İSTON İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları San. Ve Tic. A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarına kaliteli çözümler üretmek amacıyla 1986 yılında kuruldu. İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin diğer kentlerine ürün ve hizmet veren İSTON; aynı zamanda dünyanın çeşitli ülkelerine ihracat yapıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir