İTÜ ile tekstilciler ortak Ar-Ge çalışması yapacak

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ve İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi, ortak Ar-Ge çalışmaları ve sertifika eğitimleri yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ve İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi, ortak araştırma geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları ve sertifika eğitimleri yapmak üzere işbirliği protokolü imzaladı.

Protokolü, İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevin Çiğdem Gürsoy ve İTHİB Başkanı İsmail Gülle imzaladı.

İTHİB ve İTÜ arasında, sektörün ve akademinin ihtiyaçlarına karşılık verme üzerine planlanan protokol ile, sektör, İTÜ öğrencilerinin bitirme tezlerine teknik destek vermesi, İTÜ'de seminer ve konferanslar düzenlenmesi, sektöre ilgili öğrencilerin ilgili bölüme kazandırılması için çalışmalar yapılması öngörüldü.

Protokol kapsamında ayrıca, İTHİB ve İTÜ arasında "Pazarlama Sertifika Programı" işbirliği yapılacak, Ar-Ge faaliyetlerinde akademik danışmanlık hizmeti verilecek, ulusal ve uluslararası projelerde işbirliği yapılacak ve İTHİB üyelerine temel tekstil eğitimleri verilecek.

Prof. Dr. Nevin Çiğdem Gürsoy, protokol imza töreninde, "Dünya üzerinde imajı çok güçlü olan Türk tekstil sanayi ile işbirliği yapmak bizim için çok güzel bir gelişme" dedi ve akademik anlamda son derece yetkin olan kadrolarının tam bir ekip çalışması ile sektöre büyük katkı sunacağını vurguladı.

İşbirliği protokol imza töreninde "Atıl değerleri üretime katmak ve akademik anlamda Ar-Ge çalışmaları yapabilmek için önemli bir işbirliğine imza attık" diyen Gülle, son teknoloji imkanlarına sahip tekstil Ar-Ge merkezinin çok daha aktif olarak sektöre hizmet vereceğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir