İznik Gölü'nde dev pirana yakalandı

İznik Gölü'nde sazan avına çıkan bir balıkçının ağına 2,5 kilogram ağırlığında pirana takıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İznik'in Narlıca Mahallesi'nde yaşayan Raşit Katırlı, gece gölde avlanmak için ekibiyle Sölöz Mahallesi sahilinden teknesiyle açıldı.

Balıkçılar, kıyıdan 20 metre açıkta ağını toplarken daha önce hiç görmedikleri bir balık türüne rastladıklarını ve yakaladıkları balığı, eski Narlıca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Tuncay Bozkurt'un Sölöz'deki balıkçı dükkanına getirdi.

Kooperatif Başkanı Bozkurt, ağırlığı 2,5 kilogram, boyu 46 santimetre olan pirana cinsi balığı, incelenmek üzere Orhangazi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gürkan Kabul ve ekibine teslim etti. Buradan da İl Gıda, Tarım Hayvcancılık Müdürlüğü'ne gönderilen balığın "pirana" olduğu belirlendi.

Bozkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Raşit Katırlı ve ekibinin "kışalama" yöntemiyle sazan avına çıktığını anlattı.

Balıkçıların öncelikle bu balığın çipura olduğunu tahmin ettiğini ancak bu cinsin İznik Gölü'nde bulunmadığını belirten Bozkurt, "Getirdiklerinde bir baktık, pirana. Geçen yıl yakalanmıştı ama bu kadar büyük değildi, 150-200 gramdı. 2,5 kilogramlık bu balığı görünce çok şaşırdık. Böylesi büyük bir piranayı bu gölde daha önce hiç görmedik" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir