Kaçan askerlerin iltica mülakatları ertelendi

Darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 askerin avukatlarının isteği üzerine siyasi sığınma taleplerine ilişkin mülakat ertelendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan'a kaçan 8 askerin siyasi sığınma taleplerine ilişkin mülakatları, avukatlarının talebi üzerine yaklaşık bir ay ertelendi.

Askerlerin avukatlarından İllia Marinaki, mülakatların 19-25 Ağustos'ta gerçekleşeceğini söyledi.

Savunmalarını hazırlamak için ek süre talep ettiklerini belirten Marinaki, "Durumun nasıl değişeceğini ve idam cezasının yeniden getirilip getirilmeyeceğini görmek için bu ek süreyi istedik. Bu ertelemeyi aldığımız için mutluyuz. Daha fazla delil sağlamak için vaktimiz olacak. Ayrıca, Türkiye'deki askerlere nasıl muamelede bulunulduğunu ve ailelerinin ne durumda olduğunu görmek için zaman kazandık." ifadelerini kullandı.

Marinaki, askerlerin geri gönderilmeleri halinde hayati tehlike içinde olabileceklerini iddia ederek, "Bana büyük bir endişe içinde olduklarını söylediler. İdam cezası geri getirilmese bile, ölmek için yalvaracak kadar işkence görmekten korktuklarını ifade ettiler." şeklinde konuştu.

Avukat Marinaki, darbeci askerlerin aileleriyle telefonda görüştüklerini, banka hesaplarının dondurulduğunu ve kredi kartlarının bloke edildiğini öğrendiklerini aktardı.

Darbecilerin tutuldukları yerde yaşam koşullarının gayet iyi olduğuna değinen Marinaki, bu durumun kendi güvenlikleri için gerekli olduğunu kaydetti. 

Bir diğer savunma avukatı Vasilis Terzidis ise, ertelemenin önemli olduğunu savunarak, "Türkiye'de durum şu an oldukça değişken. Orada neler olacağını görmek için de zamanımız olacak." dedi. 

Bugün mülakat randevuları olan darbeci iki asker, sabah erken saatlerinde başkent Atina'nın Katehaki semtindeki Merkezi İltica Ofisi'ne götürülmüştü.