Kanola, çiftçinin yüzünü güldürecek

Hava şartlarının uygun devam etmesi halinde kanola bu yıl çiftçinin yüzünü güldürecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hayrabolu Önder Çiftçi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çıkrıkçılı, hava şartlarının uygun devam etmesi halinde kanolanın bu yıl çiftçinin yüzünü güldüreceğini bildirdi. 

Çıkrıkçılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilçede 22 bin dekarlık alanda yağlık kanola bitkisinin ekildiğini belirtti. 

Bu yıl düzenli ve sürekli bölgenin yağış alması dolayısıyla kanola için uygun ortam oluştuğunu anlatan Çıkrıkçılı, şunları söyledi: 

"Hava şartlarının uygun devam etmesi halinde kanola bu yıl çiftçinin yüzünü güldürecek. Kanola, Trakya'nın iklimine uygun yapısıyla artık ekimi her geçen yıl yaygınlaşan yağlık bir bitkidir. Ekimden hasada kadar çiftçilerimizle ziraat mühendislerimizin uygun zamanda, doğru uygulamaları önerip birim alandan en yüksek verim ve yağ oranını alabilmek için çalışmaktayız. Kanola da yağ oranı 39 ile 46 arasında olup, besleyicilik bakımından yüksek değerler içermektedir." 

Kanolanın giderek ekim alanının arttığına dikkati çeken Çıkrıkçılı, çiftçinin dekardan daha fazla kazanç elde etmesini sağlayıp, münavebe sisteminin zenginleştirilmesine faydası olduğunu aktardı. 

Çıkrıkçılı, bu yıl kanolada verim ve kalitede yüksek oranları hedeflediklerini belirterek, çiftçilere bereketli bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu.