Karkamış'ta hayat normale döndü

Karkamış Belediye Başkanı Kocaaslan, Fırat Kalkanı Operasyonu nedeniyle kendileri için belirledikleri güvenli yerlere giderek, ilçeden ayrılan vatandaşların dönmeye başladığını belirterek ilçede hayatın normale döndüğünü kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gaziantep'in Karkamış İlçe Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, ''Fırat Kalkanı Operasyonu nedeniyle kendileri için belirledikleri güvenli yerlere giderek, ilçeden ayrılan vatandaşlarımız bugünden (dün) itibaren tekrar evlerine dönmeye başladılar. Karkamış ilçesinde hayat normale döndü.'' dedi.

Kocaaslan Suriye sınırına sıfır noktada yer alan Karkamış ilçesinin demografik yapısını kimsenin değiştiremeyeceğini, bölgedeki insanların huzur içerisinde yaşamaya devam edeceklerini belirtti.

Terör örgütü IŞİD’in Karkamış ilçesinin karşısında yer alan Cerablus’u aldığı günden bu yana Karkamış'ın yaşadığı sıkıntılara rağmen, hep sabırlı davrandığını vurgulayan Kocaaslan, "DAEŞ bölgeyi kontrol altına aldıktan sonra Karkamış’ın hayat damarları kesildi, yani herkesçe biliniyor ki Karkamış’ın ekonomisi tarıma ve Gümrük Kapısı’na dayalı olan bir ilçedir ancak terör örgütü DAEŞ Cerablus’a geldikten sonra ilçemizin ana damarları kesildi, ilçe göç vermeye başladı. Ben önceden ricayla Belediye’ye işçi almaya çalışırken, yani o dönemde belediyede çalıştırmak için işçi bulamazken, vatandaşlar belediyeden iş ister oldu ama biz hep sabrettik ve sabrımızın sonunda bu beladan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sayesinde kurtulduk." diye konuştu.

Yapılan operasyon sonrasında ilçenin güvenliğinin kontrol altına alındığını ve Karkamış’ın eski günlerine yeniden döneceğini anlatan Kocaaslan, şu bilgileri verdi:

"DAEŞ terör örgütü bıraktığı yerleri tuzaklıyor şu an Cerablus ilçesinin bazı noktaları mayın ve bombalarla tuzaklanmış durumda o bölgede sıkıntıların büyük bir bölümü atlatılmış ve bölge ÖSO’nun kontrolü altına alınmıştır ancak DAEŞ terör örgütünün tuzakladığı mayınların temizlenmesi için zaman zaman bölgede kontrollü patlamalar yaşanıyor bunun haricinde bölgede şimdilik herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Benim tek özlemim ve tek isteğim hem Karkamış hem de komşu ilçemiz Cerablus’un DAEŞ öncesi günlerine dönmesidir yani bundan sonra her iki ilçe canlanacak ve ilçemizin o güzel insanlarına hakettiği ve özlemle beklediği o güzel günlere tekrar kavuşacaklar."

Kocaaslan, "Biz operasyon öncesi tavsiye niteliğinde Karkamışlı hemşerilerimizin güvenli yerlere gitmelerini istemiştik, zorunlu bir şey yoktu, çünkü benim hemşerilerimin can güvenliği her şeyden önemlidir o gün 'Fırat Kalkanı Operasyonu' nedeniyle kendileri için belirledikleri güvenli yerlere giderek, ilçeden ayrılan vatandaşlarımız bugünden (dün) itibaren tekrar evlerine dönmeye başladılar. Karkamış ilçesinde hayat normale döndü. Bundan sonra bizleri daha güzel günler bekliyor." ifadesini kullandı.