Kızılay Meydanı'nın da ismi değişiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Kızılay Meydanı'nın isminin '15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı' olarak değiştirileceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında çok sayıda vatandaşın şehit olduğu Genelkurmay Başkanlığı'nın önündeki meydana "15 Temmuz Şehitler Meydanı" isminin verileceğini, vatandaşların demokrasi nöbetini sürdürdüğü Kızılay Meydanı'nın isminin de "15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı" olarak değiştirileceğini bildirdi. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Gökçek, demokrasi nöbetinin 10'uncu gününde Kızılay Meydanı'ndaki vatandaşlara seslendi. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Boğaz Köprüsü'nün adının "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olarak değiştirileceğini açıkladığını hatırlatan Gökçek, "İstanbul'un olduğu gibi Ankara'nın da şehitleri var. Genelkurmay önündeki meydanın resmen konulmuş bir adı yok. Burada o hain FETÖ'cülerin helikopterden açtıkları ateş sonucunda pek çok kardeşimiz şehit oldu. O yüzden diyorum ki ilk Belediye Meclisinde bu alanın adını '15 Temmuz Şehitler Meydanı' koyalım. Yine aynı yerin göbeğine de 15 Temmuz Şehitler Anıtı koyalım." ifadelerini kullandı.

Önerisini kabul edenlerin bayraklarını havaya kaldırmasını isteyen Gökçek, vatandaşların coşkulu şekilde bayraklarını kaldırarak "evet" demesine "Hayırlı olsun" sözleriyle karşılık verdi.

Vatandaşların demokrasiye sahip çıktığı alan olarak da Kızılay'ın sembol haline geldiğini ifade eden Gökçek'in, Kızılay Meydanı'nın isminin de "15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı" olması, Güvenpark'a da "Demokrasi Anıtı" yapılması önerileri de vatandaşlardan onay aldı.

Önerilerini ilk Belediye Meclisi toplantısında sunacaklarını kaydeden Gökçek, "Meclis'te de sizin seçtiğiniz üyeler var, onlar da sizin bu kararınıza onay verecektir, şimdiden hayırlı olsun." diye konuştu.