KKTC’de yeni hükümete güvenoyu

Ömer Kalyoncu başkanlığında kurulan CTP-BG/UBP Koalisyon Hükümeti, Cumhuriyet Meclisi'nden güvenoyu aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yeni KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu başkanlığında kurulan CTP-BG/UBP Koalisyon Hükümeti, Cumhuriyet Meclisi'nden güvenoyu aldı.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) - Ulusal Birlik Partisi (UBP) Koalisyon Hükümeti'nin güven oylaması için Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığında olağanüstü toplandı. Bunun ardından hükümet için açık güven oylaması yapıldı. Milletvekilleri isimleri okunurken hükümete "ret" veya "kabul" oyu verdi.

35 kabul 9 ret

Bakanlar Kurulu için Meclis'te yapılan açık oylama sonucunda 35 milletvekili kabul, 9 milletvekili ret oyu kullanırken, oturuma 6 milletvekili katılmadı. Meclis Başkanı Sibel Siber, oylama sonucunda Bakanlar Kurulunun onay aldığını söyledi.

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu da oylamanın ardından söz alarak, herkese teşekkür etti ve "Bu görev her zaman zor bir görevdir, hep beraber üstesinden gelmeye çalışacağız" dedi. Hükümete olumlu oy verenlerin de olumsuz oy verenlerin de eleştirileri ve desteklerinin önemli olduğunu ifade eden Kalyoncu, vatandaşların adalet ve refah beklediğini, bunun için de istihdam olanaklarının artırılması gerektiğini söyledi. Kalyoncu, bunun da ancak sadece siyasilerin çalışmasıyla değil, herkesin çok çalışarak önünün açılmasıyla sağlanabileceğini kaydetti. Başbakan Kalyoncu, sadece çalışmak değil herkesi çalışmaya sevk etmenin önemine vurgu yaparak, hedefin çalışmak, çalışmak, çalışmak ve gelecek nesillere daha yaşanılır bir ülke bırakmak olduğunu belirtti. Kalyoncu'nun konuşmasının ardından Meclis Başkanı Siber oturumu kapattı.