Kurucumuz Nezih Demirkent’i saygı ve özlemle anıyoruz

Gazetemizin kurucusu ve Türk basınının duayeni Nezih Demirkent, aramızdan ayrılışının 15. yılında bugün Aşiyan Mezarlığı'nda kabri başında anıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gazetemizin kurucusu ve Türk basınının duayen ismi Nezih Demirkent’i, aramızdan ayrılışının 15. yılında saygıyla anıyoruz. Nezih Demirkent için meslektaşları, dostları, sevenleri ve DÜNYA çalışanlarının katılımıyla bugün Aşiyan Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Demirkent'in Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne çok büyük katkıları olduğunu söyleyerek, “Cemiyetin bugünkü durumuna gelmesinde önemli bir payı vardır. Verdiği katkıları unutmamız mümkün değil. Basın topluluğunun da Nezih Demirkent için unutamayacağı çok şey var. Mesleğe çok büyük emek verdi. Camiayı analiz ettiği ve bir arada tuttuğu Salı Yazılarını da unutmamız mümkün değil” diye konuştu.

"Sadece yönetici değil, önemli bir liderdi"

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Nezih Demirkent'in Babı Âli'deki lakabının 'Baba Nezih' olduğunu hatırlatarak, ona bu sevgi ve saygı sözcüğü ile hitap edilmesinin en önemli sebebinin, meslektaşlarıyla hep dayanışma içinde olması olduğunu aktardı. Güldağ, Demirkent'in bu lakabı hak edecek bir diğer özelliğinin ise liderlik olduğunu kaydederek şöyle konuştu: 

“Bugün onun sadece yönetici değil, lider olduğunu daha iyi anlıyoruz. Görüş mesafesi kısa vadeli olmayan bir insandı. Dünyayı, Türkiye'yi, özellikle mesleğimizdeki değişimi çok derinden ve en geniş boyutlarıyla anlayan bir kişiydi. Çalışanları ve meslektaşlarıyla bağlantısı hiçbir zaman bulunduğu makamların alt-üst ilişkisi ile sınırlı olmadı. Hepimize cesaret ve heyecan verdi. Çevresindeki insanların enerjisini açığa çıkarmasını iyi bilen bir liderdi. Zorunluluğu olmamasına rağmen kendini meslektaşlarına ve topluma borçlu hissetti ve bu anlayışla hep çok çalıştı”
Bugün değeri daha iyi anlaşılıyor

Dünya Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğ Karakullukçu ise Nezih Demirkent'in her şeyden önce bir güven sembolü olduğunu ifade etti. Bugünkü gazetecilik koşulları düşünüldüğünde Nezih Demirkent gibi insanların değerinin daha iyi anlaşıldığını dile getiren Karakullukçu, “Sırtınızı verdiğiniz zaman hiçbir şeyden korkmayacağınız bir insandı. Bugünün yanardöner yöneticileri gibi biri değildi. Onunla çalışırken yaptığınız haberin kimi rahatsız edeceğinden endişelenmezdiniz. Bugün gazetecilik mesleği ve genç gazeteciler için endişeleniyorum” dedi.

514-001.jpg