Lavrov Türkiye'ye geliyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov yarın Türkiye'ye geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yarın Türkiye'ye geliyor. Ziyarette, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Suriye krizi, terörizmle mücadele ve Ukrayna gibi konuların ele alınması bekleniyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Lavrov ile Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun, İstanbul'da yarın Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısına başkanlık edeceği belirtildi. 

Açıklamada, Lavrov ve Sinirlioğlu'nun ikili görüşmesinde de enerji ve ticaret başta olmak üzere iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Suriye krizi, bölgesel gelişmeler, terörizmle mücadele, Ukrayna, Kafkaslar ve Orta Asya gibi konularda istişarelerde bulunulacağı belirtildi. 

Açıklamada, Batı'nın Rusya'ya yaptırım uyguladığı bir dönemde Türk-Rus ticari ve ekonomik ilişkilerinin ivme kazanabileceğine ve iki ülke makamlarının Rusya'ya gelen Türk gıda ürünleri yelpazesi ve hacminin artırılması üzerinde çalıştıklarına vurgu yapıldı.

Açıklamada ayrıca "Türk akımı" doğalgaz boru hattı projesinin, iki ülke ilişkilerindeki önceliklerden birisi olduğu vurgulandı.