MOSB'daki istihdam orta vadede 10 bin kişiye çıkacak

MUSTAFA BOYDAK - Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mimarsinan OSB'de güzel gelişmeler yaşanıyor. İrili ufaklı birçok firmanın bölgeye yatırımları devam ediyor.  Mimarsinan OSB’nin kısa zamanda büyüyüp, gelişerek Kayseri sanayisi adına bir açılım kapısı olduğunu söylemek mümkün. Mimarsinan OSB, Kayseri’nin doğusunda alternatif bir OSB haline geldi. Kısa zamanda bölgenin önemli çekim merkezi haline gelen Mimarsinan OSB'nin yaklaşık dokuz yıl içinde daha da değerleneceğini  düşünüyorum. Bölgenin gelişmesinde başta Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci olmak üzere tüm emeği geçenlere ve risk alarak buraya yatırım yapan tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum. 

Bölgedeki gelişmeler her geçen yıl daha net görülüyor. Şu an bölgemizde yaklaşık 135 adet işletme faaliyet gösteriyor. 114 civarında firma için inşaat çalışmaları ise önümüzdeki süreçte tamamlanacak. Bölge genelinde yaklaşık 2 bin 800 kişi istihdam ediliyor. Mimarsinan OSB'de istihdam sayısının beş yıl içinde 10 bin kişiye ulaşmasını öngörüyoruz. Mimarsinan OSB çok genç bir yapı olmasına rağmen birçok yeniliğe imza attı ve yurt genelindeki birçok OSB’ye de örnek oldu.

Altyapı yatırımlarının büyük oranda tamamlanmasıyla, bölge hızlı bir gelişim sürecine girdi. Mimarsinan OSB, gerek mükemmel şekilde kurgulanarak, başarıyla sonuçlandırılan altyapı hizmetleri,  gerekse burada yatırım yapan sanayicilerimizin kararlı duruşları sayesinde, kısa zamanda Kayseri’nin önemli yatırım merkezlerinden biri haline geldi. 

Memnuniyetle belirtmeliyim ki; Kayseri'de ticari hayatın canlanmasında önemli bir unsur haline gelen Mimarsinan OSB'nin zorlu arazi koşullarına rağmen kusursuz altyapı çalışmaları ile büyük ölçüde sorunlar çözüme ulaştı. Tüm bu olumlu gelişmeler;  iyi niyetli, yorucu çalışmaların ve altyapı yatırımlarının sonucu.  Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde ulaşımın rahatlaması, enerji, su kaynakları ve genel anlamda su temini konusunda yaşanan sorunların çözülmesi, bölgeye yatırım yapan firmaları da büyük ölçüde rahatlattı. Yeni yatırımcılar açısındanda tercih sebebi oldu.  Kayseri'de yatırımcıya 5 TL'ye 7 TL’ye arsa tahsisi yapılan günlerden bugünlere gelindi. Yapımı devam eden altyapı çalışmalarının bütünüyle sonuçlanması ile Mimarsinan OSB yatırımcıları bölgeye çekmeye devam edecek. Bu olumlu gelişmeler ışığı altında şehrin içinde sıkışıp kalan sanayi tesisleri değişik kesimlerdeki OSB’lere, ve özellikle Mimarsinan OSB’ye taşınması gerektiğini bir kez daha ifade etmek isterim. Ayrıca bu başarıda, bölge yönetimindeki arkadaşlarımızın sanayici olmalarının da etkin rol oynadığı unutulmamalıdır.