Mustafa Koç, iş dünyasını yasa boğdu

Mustafa Koç’un vefatıyla büyük üzüntü yaşayan iş dünyasından başsağlığı mesajları yağıyor...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

Erken yaşta hayata veda eden Mustafa Koç, iş dünyasında derin üzüntü yarattı. Başsağlığı mesajlarında; Mustafa Koç’un ülke sanayisinin bugünlere gelmesinde harcadığı emeğe vurgu yapılırken, Koç'un zamansız ölümüyle Türkiye'nin çok önemli bir değerini kaybettiğinin altı çizildi.

İşte iş dünyasından gelen başsağlığı mesajları:

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu
Türkiye’nin en büyük yatırımlarına imza atan, en fazla istihdama vesile olan, ekonominin can damarı Koç Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, gerek yurtiçinde, gerek yurtdışında büyük saygı kazanmış ve çok büyük başarılara imza atmıştır. Örnek bir girişimci, örnek bir aile babasını genç yaşta kaybetmek hepimizi derinden sarstı.

TÜSİAD
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un vefatı nedeniyle tüm TÜSİAD ailesi olarak derin bir üzüntü içerisindeyiz. Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında olağanüstü büyük hizmetlerde bulunmuş, sivil toplumun gelişmesine ikame edilmez katkılar sağlamış değerli bir dostumuzu kaybettik. TÜSİAD 2005-2010 Dönemi Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve TÜSİAD Onursal Başkanı Sayın Mustafa V. Koç, iş hayatındaki vizyonu ve entelektüel birikimi ile Cumhuriyet döneminin önemli bir simgesi haline dönüşmüş Koç Grubu’nun yönetimini başarıyla sürdürmüş ve TÜSİAD’ın gelişimine tüm aile büyükleri gibi uzun yıllar boyunca muazzam bir katkı vermiştir. 
Bizlere ve tüm iş dünyasına örnek kişiliği ile yol göstermiş olan Sayın Mustafa V. Koç’un Türkiye ekonomisine kattığı büyük değeri, Türk özel sektörünün gelişimine verdiği desteği, evrensel demokratik değerlere bağlılığını, toplumsal gelişmeye katkı için sürdürdüğü çalışmaları her zaman şükran ve minnetle anacağız ve kendisini çok özleyeceğiz. 
Mustafa V. Koç’a Allah’tan rahmet, öncelikle Koç Ailesi’ne, tüm Türkiye’ye, iş dünyasına ve Koç Holding çalışanlarına başsağlığı diliyoruz.

DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad VARDAN
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu - DEİK Yönetim Kurulu eski Üyesi ve Türkiye - ABD İş Konseyi TAİK eski Başkanı ülkemizin önde gelen işadamlarından Sayın Mustafa V. Koç’un vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, başta Koç Ailesi olmak üzere, tüm Koç Holding camiasına ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

MÜSİAD GENEL BAŞKANI NAİL OLPAK 

İş dünyasının önde gelen kişilerinden olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç Beyefendinin vefatı bizleri üzmüştür. Başkanlığını yaptığı Koç Holding ile büyük başarılara imza atan Mustafa Koç, yaptığı yatırım ve faaliyetlerle de Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunmuştur. İş dünyasında önemli bir yeri bulunan Mustafa Koç’a rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.

ASKON GENEL BAŞKANI MUSTAFA KOCA
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un yaşadığı rahatsızlık sonucu vefat etmiş olmasını öğrenmiş bulunmaktayız. İş Dünyası başarılı ve önemli bir değerini kaybetmiştir. Merhum Mustafa V. Koç’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve metanet dileriz.

TÜRKONFED BAŞKANI TARKAN KADOOĞLU
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un kaybının derin üzüntüsü içindeyiz. Koç ailesinin, sevenlerinin ve Türkiye’nin başı sağolsun. Türkiye ekonomisinin sanayi hamlesine ilk harcı koyan Koç Topluluğu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Türkiye’nin ekonomik, demokratik ve toplumsal hayatına çok önemli katkılar yapmış değerli bir iş insanı ve sivil toplum gönüllüsüydü. Türkiye’nin üretim ve yatırımına, girişimcilikten KOBİ’lerin gelişimine, mesleki eğitimden iş dünyasında cinsiyet eşitliğine kadar bir çok alanda gelişimine adamıştı. Koç Ailesi’ne sabır ve başşağlığı diliyoruz. Türkiye’nin başı sağolsun.

TİM BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ
Türk sanayi ve ihracatının öncü kuruluşlarından KOÇ Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’u kaybetmekten derin üzüntü duyuyoruz. Merhum Mustafa Koç Türkiye’de geleneksel sanayi modelinden yüksek katma değerli üretim ve ihracat modeline geçişte büyük rol oynamış önemli bir isimdi. Ülkemiz ve ekonomimiz adına faydalı birçok şey yapabilecek iken, çok genç bir yaşta kendisini kaybetmemiz üzüntümüzü daha da artırıyor. İş dünyamıza, Koç ailesine ve Koç grubuna Türkiye İhracatçılar Meclisi ve şahsım adına başsağlığı diliyorum. Allah Rahmet Eylesin.

TİSK
TİSK camiası, ülkemizin önde gelen iş adamlarından değerli insan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un vefatı nedeniyle derin üzüntü içerisindedir. Türkiye ekonomisinin büyümesi ve ülke kalkınması için olduğu kadar, Türkiye’nin toplumsal gelişimi açısından da çok önemli hizmetlerde bulunan Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, başta Koç Ailesi, Koç Holding ve Koç Grubu mensupları ile iş alemi olmak üzere tüm Türkiye’ye başsağlığı dileriz.

İKTİSADİ KALKINMA VAKFI BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç’un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Türk iş dünyası önemli bir değerini yitirmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileriz. Tüm milletimizin başı sağ olsun.

SABANCI HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÜLER SABANCI
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı sevgili dostum Mustafa Koç’un vefatını derin üzüntü ile öğrendim. Ülkemiz iş dünyası çok sevilen, yüce gönüllü ve çok kıymetli bir evladını çok genç yaşta kaybetmiştir.  Ekonomimizin ve sanayimizin gelişimine büyük katkıları ve emeği olmuş on binlerce kişiye istihdam yaratmış, vakıf çalışmalarında, toplumsal gelişmede örnek işler gerçekleştirmiş, uluslararası itibarı ile tanınmış sevgili Mustafa Koç’un genç yaşta aramızdan ayrılması hepimiz için büyük kayıptır. Merhuma Allah’tan rahmet; tüm Koç Ailesi’ne, Koç Topluluğu’na ve ülkemize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.

ECZACIBAŞI YÖNETİM KURULU BAŞKANI BÜLENT ECZACIBAŞI
Sevgili arkadaşım Mustafa Koç’un ani kaybının sarsıntısı ve derin üzüntüsü içindeyim. Genç yaşlarımızda başlayan dostluğumuz, başta TÜSİAD olmak üzere birçok iş örgütünde süren ortak çalışmalarımızla pekişti. Mustafa Koç, yetkin bir işinsanı, samimiyetle herkesin iyiliğini isteyen özel biriydi. Aramızdan ayrılışı, sadece Koç Topluluğu için değil, tüm iş dünyamız ve ülkemiz için büyük bir kayıptır. Sevgili Mustafa’ya rahmet, Koç Ailesine başsağlığı diliyor; bu büyük acılarını içtenlikle paylaşıyorum.

DOĞUŞ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI FERİT ŞAHENK: 
Çok sevgili arkadaşım, kardeşim, Koç ailesinin değerli evladı, zaman zaman dertleştiğimiz, zaman zaman sevincimizi paylaştığımız, varlığından hep gurur duyduğum Mustafa Koç artık yok...
Kederimiz sonsuz,  yeri hiç doldurulamayacak.
Mustafa sen bizim, Türkiye'nin; Büyük Koç camiasının kalbinde her daim var olacaksın.
Mekanın cennet olsun.
Koç ailesinin, Koç camiasının acısını paylaşıyor,  sabırlar diliyorum.
Allah Rahmet Eylesin."

KİBAR HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ KİBAR
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç’un ani vefatından çok derin bir üzüntü duyuyoruz. Çok başarılı hayırsever bir iş adamını, aynı zamanda iyi bir aile babasını ve dostu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sayın Mustafa Koç’un vizyonu, ilkeleri, mütevazı kişiliği iş dünyasına her zaman örnek olmuştur. Kendisine Allah’tan rahmet, kıymetli ailesine, Koç Grubu’na ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
Mekanı cennet olsun.

AKBANK YÖNETİM KURULU BAŞKANI SUZAN SABANCI DİNÇER 
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un ani ve zamansız ölümünü tüm Türkiye gibi ben de büyük bir üzüntüyle öğrendim. Mustafa Koç; çok iyi bir dost, çok değerli bir iş adamı; ülkesini yurtdışında layıkıyla ve en iyi şekilde temsil eden, yaşama bağlı, hayırsever, arkadaş canlısı, çok kıymetli bir insandı. Kendisini çok genç yaşta kaybetmenin derin acısı içindeyim. Başta değerli ailesi ve Koç Grubu olmak üzere, hepimizin başı sağ olsun. Merhuma Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine sabırlar dilerim.

İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN
Ülkemiz sanayisinin öncü ve lider kuruluşu Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’u, ani bir şekilde kaybetmiş olmaktan derin üzüntü duymaktayız. Bir dönem İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi olarak bizlerle beraber olan Mustafa Koç’u genç yaşta ve hayatının en verimli döneminde kaybetmiş olmak acımızı daha da büyütmektedir. Sahip olduğu geniş vizyonla, ülkemize, ekonomimize, sosyal ve eğitim hayatımıza yaptıkları değerli hizmetlerle her zaman hatıralarımızda yaşayacak olan Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, ailesi ve Koç Holding camiasına sabır, metanet ve başsağlığı diliyoruz.

İSTANBUL TİCARET ODASI BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR
Koç Ailesi'nin değerli mensubu Sayın Mustafa V. Koç, Türk sanayiinin öncü kuruluşlarından Koç Holding'in yöneticisi olarak Türkiye ve dünyada büyük başarılara imza attı. Vehbi Koç ve Rahmi M. Koç'tan sonra Koç Holding'de sürdürdüğü görevi boyunca attığı cesur adımlarla sadece Koç Holding'e değil, Türk sanayiine ve Türkiye ekonomisine çok önemli katkılar sağlamış, unutulmayacak bir iz bırakmıştır.  Çok verimli ve genç bir yaşta kaybettiğimiz Mustafa V. Koç'a Allah'tan rahmet; Koç Ailesi'ne, Koç Holding camiasına, iş dünyamıza ve milletimize başsağlığı diliyorum."

ANKARA SANAYİ ODASI BAŞKANI NURETTİN ÖZDEBİR
Kökleri Ankara'da atılan ve bir dünya markası haline Koç Holding'in üçüncü kuşak temsilcisi Mustafa Koç'un vefatı Ankaralı sanayicileri derinden üzmüştür.  Türk sanayisinin temel taşı sayılan şirketlerin kuruluşunu gerçekleştirilen, binlerce istihdam yaratan Koç grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un genç yaşta ölümü yeri doldurulamayacak bir boşluk bırakmıştır.  Mustafa Koç'un İşadamlığının yanısıra eğitime verdiği destek ve yaptığı hayırlar da hiç bir zaman unutulmayacaktır.  Kendisine Allah'tan rahmet, Ailesine ve Türk iş dünyasına başsağlığı diliyorum.

BTSO BAŞKANI İBRAHİM BURKAY
Merhum Mustafa Koç, vizyonu ve başarılarıyla ülkemiz için önemli bir modeldi. Gerek yaşamı gerek iş adamı kimliğiyle her zaman gençlerimizin örnek alacağı bir kişiliğe sahipti. Ülkemizin toplumsal ve ekonomik kalkınmasına büyük değer katan yatırımlara ve projelere imza atan Mustafa Koç’un vefatı hepimizi derinden üzdü. İsmi her zaman saygıyla anılacak Mustafa Koç’un başta ailesi olmak üzere, yakınlarına, sevenlerine ve tüm Koç Holding camiasına baş sağlığı diliyorum

TESK BAŞKANI BENDEVİ PALANDÖKEN
Ülkemiz sanayisinin ve ticaret hayatının duayenlerinden Koç ailesinin kıymetli evlatları Mustafa Koç’u genç yaşta yitirmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Hayatının baharında ve en verimli çağında, bugün dahi ülkesinin tanıtımı için Davos’a gidecekken Hakk’a yürüyen Mustafa Koç’a  Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve Koç camiasına sabırlar diliyorum.

TÜGİAD BAŞKANI RAHMİ ÇUHACI
Türkiye Genç İşadamları Derneği ve şahsım adına, iş dünyasının ve toplumsal hayatın değerli ismi saygıdeğer Mustafa Koç’u genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Koç Holding gibi bir emaneti teslim alarak uluslararası ölçekte Türkiye’nin gururu haline getiren Koç ailesinin üçüncü nesil başarılı işadamı Mustafa Koç’u, hem iş yaşamındaki başarıları hem de sosyal hayata katkılarıyla her zaman anımsayacağız. İşteki başarısının yanı sıra kazandıklarını Türkiye ile paylaşmayı hedefleyen Koç Grubunun sosyal sorumluluk projelerine de destek veren Mustafa Koç, yaptıklarından çok daha fazlasını yapmak istiyordu. Sadece Mustafa Koç’u değil onun ülkemize kazandırmak istediklerini de kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu vesileyle Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları, Koç Holding camiası, Türk iş dünyası ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

İHKİB BAŞKANI HİKMET TANRIVERDİ
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un çok erken yaşta vefatından derin üzüntü duydum.  Özel sektörümüzün en köklü kuruluşlarından Koç Holding’in yöneticisi olarak kendisinin Türk sanayisinin gelişimi için yaptığı katkıları her zaman özlemle ve minnetle anacağız. Merhuma Allah’tan rahmet, başta Koç ailesi olmak üzere iş dünyamıza sabır ve başsağlığı diliyorum.

İTHİB YÖNETİM KURULU BAŞKANI İSMAİL GÜLLE
Türk Sanayisine getirmiş olduğu dinamizmle ve yapmış olduğu sosyal sorumluluk projeleriyle iz bırakan Değerli Sanayici ve İşadamı, KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mustafa Koç’un hiç beklenmedik bir zamanda aramızdan ayrılması bizleri derin bir üzüntüye boğmuştur. Üçüncü kuşak sanayicilerin başarısına bir örnek teşkil eden merhum Mustafa Koç, bugüne kadar Türk sanayisi ve ülkemiz için yaptıkları ile her zaman anılacaktır. Koç Ailesinin, Koç Grubu çalışanlarının ve ülkemizin başı sağolsun…

BMD BAŞKANI SAMİ KARİYO
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un beklenmedik vefat haberiyle şoke oldum.  Başta Türk sanayisi olmak üzere ülkemiz Mustafa Koç ile birlikte çok önemli bir değerini kaybetti. Erken yaşta aramızdan ayrılan merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, iş dünyamıza ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.

TGSD BAŞKANI ŞEREF FAYAT
Mustafa Koç, gerek iş adamı kimliği, gerekse özel hayatıyla örnek bir insandı.  Zamansız gelen vefat haberinden derin üzüntü duydum. Türkiye’nin en köklü holdinglerinden birinin yöneticisi olarak ülkemiz sanayisine yaptığı katkıları hiçbir zaman unutmayacağız. Kendisine Allah’tan rahmet, Koç ailesine ve iş dünyamıza sabır ve başsağlığı diliyorum.

TASD BAŞKANI HÜSEYİN ÇETİN
Türkiye Mustafa Koç’un vefatıyla çok önemli bir girişimcisini yitirdi. Erken yaşta kaybettiğimiz Koç’un yeri hiçbir zaman doldurulamayacak.  Kendisine Allah’tan rahmet, kederli Koç ailesine, iş dünyamıza ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.

BUSİAD BAŞKANI GÜNAL BAYLAN
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, işadamı Mustafa Koç’un; Türk sanayine ve iş yaşamına tecrübesi ve vizyonuyla daha uzun yıllar hizmet verebileceği bir yaşta geçirdiği ani kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmiş olmasından dolayı duyduğumuz üzüntü büyüktür. Ülke sanayisinin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan Koç Ailesi’nin 3. kuşak temsilcileri arasında tepe yöneticisi konumunda bulunan merhum Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Koç Holding camiasına, Türk sanayisi ve iş alemine şahsım ve BUSİAD Ailesi adına baş sağlığı ve sabırlar dilerim.

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BAŞKANI AYHAN GÜNER
Ülkemizin önemli yatırımlarında imzası bulunan Koç ailesinin iş dünyasındaki başarılı temsilcilerinden Mustafa Koç beyefendiyi kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendik. Hem iş yaşamına hem de ülkemize çok değerli katkılar sağlayan Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, ailesi, Koç Holding camiası ve Türk iş dünyasına başsağlığı diliyoruz.

EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ KOORDİNATÖR BAŞKANI SABRİ ÜNLÜTÜRK
Bugün güne büyük bir şokla uyandık. Hepimizin başı sağolsun. Mustafa Koç, iş dünyasında hep ilkleri yapmış, Türk sanayisinin ve ihracatının öncüsü Koç Topluluğu’nu 13 yıl başarıyla yönetti. Geriye büyük eserler bıraktı. Toplumsal duyarlılığı üst düzeyde olan ve sosyal sorumluluk projelerine büyük bütçeler ayıran bir yönetim anlayışını benimsedi. Koç Topluluğu’nun Ar-Ge, Tasarım, Markalaşma ve İnovasyon konularına yaptığı yatırımlarla katma değerli üretim ve ihracat yapan bir grup olmasında büyük çaba gösterdi. Türk toplumu kendisini sevgiyle ve özlemle anacaktır. Koç ve Giraud ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

TŞOF BAŞKANI FEVZİ APAYDIN
Ülke olarak Mustafa Koç’u genç yaşta yitirmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Hayatının baharında ve en verimli çağında, ülkesinin tanıtımı için Davos’a gideceği gün Hakk’a yürüyen Mustafa Koç’a  Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve Koç camiasına sabırlar diliyorum.

TÜRKİYE METAL SANAYİCİLERİ SENDİKASI 
Ülkemiz sanayiine ve ekonomisine çok önemli katkılar sağlayan, üye şirketlerimizin ve Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı, Kıymetli Sanayicimiz Sayın Mustafa V. KOÇ’u kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Memleketimize büyük hizmetleri olan Merhuma Allah’tan rahmet, kederli Ailesine, Koç Topluluğu’na, Türk İş Dünyası’na ve camiamıza başsağlığı ve sabırlar dileriz.

GYİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI SERKAN SEVİM
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç’un vefatından dolayı derin bir üzüntü içindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

İMSAD 
Türk iş dünyasının değerli iş adamlarından Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Koç’un vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ülkemiz ekonomisinin yanı sıra, inşaat malzemeleri sektörümüzün de gelişimine sanayi ve ticaret alanında yaptığı yatırımlarla ve sağladığı istihdamla önemli katkılarda bulunan Koç Holding, Merhum Mustafa Koç’un yönetiminde başarılı çalışmalara imza atmıştır. Kendisine Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, Koç Holding çalışanlarına, iş dünyamıza ve ülkemize başsağlığı dileriz.

Anadolu’dan da başsağlığı mesajları yağdı 

OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu: Türkiye için çok önemli bir kayıp. Çok erken gelen bir ölüm oldu. İş dünyası olarak bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. 

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar: Gerek karakteri ile gerekse iş adamı kimliği ile, her kesimin takdirini kazanmış çok önemli bir kişiliği çok erken yaşta kaybetmenin acısı büyük. Ülkemizin başı sağ olsun. 

Bursa TSO Başkanı İbrahim Burkay: Merhum Mustafa Koç, vizyonu ve başarılarıyla ülkemiz için önemli bir modeldi. Gerek yaşamı gerek iş adamı kimliğiyle her zaman gençlerimizin örnek alacağı bir kişiliğe sahipti. Ülkemizin toplumsal ve ekonomik kalkınmasına büyük değer katan yatırımlara ve projelere imza atan Mustafa Koç’un vefatı hepimizi derinden üzdü. İsmi her zaman saygıyla anılacak. 

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu: Mustafa Koç, Türk sanayisinin öncü kuruluşlarından Koç Holding’in yöneticisi olarak büyük başarılara imza atmış, sosyal ve kültürel yaşama önemli katkılarda bulunmuş çalışkan bir lider ve değerli bir işadamıydı. Ani ölümü hepimizi derinden sarstı. 

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak: Ekonomimizin ve sanayimizin gelişimine büyük katkıları ve emeği olmuş, on binlerce kişiye istihdam sağlamış, işadamlarımıza örnek projeler gerçekleştirmiş, ülkemizin çok önemli bir değeri Mustafa Koç'un genç yaşta aramızdan ayrılması, ülkemiz ve Türk iş dünyası adına büyük kayıptır. 

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk: Yat limanları, deniz temizliği başta olmak üzere Türk denizciliğine ve deniz turizmine büyük katkıları olan Koç, aynı zamanda denizciliğe gönül vermiş usta bir kaptandı. Koç'un yaptıkları, gelecek kuşaklara bıraktığı en büyük miras olacaktır. 

Bursa SİAD Başkanı Günal Baylan: Mustafa Koç’un; Türk sanayine ve iş yaşamına tecrübesi ve vizyonuyla daha uzun yıllar hizmet verebileceği bir yaşta geçirdiği ani kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmiş olmasından dolayı duyduğumuz üzüntü büyüktür. 

Antalya TSO Başkanı Davut Çetin: Mustafa Koç, sanayi yatırımları dışında önemli sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıkan, eğitime ve AR-GE yatırımlarına önem veren başarılı bir işadamıydı. Bu genç ölümden dolayı Koç Holding camiasının, çalışanlarının, Türk özel sektörünün acılarını paylaşıyor ve başsağlığı diliyoruz. 

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ: İlimizde TÜPRAŞ başta olmak üzere Ford Otosan, Koçtaş gibi yatırımları bulunan Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ülkemizde ve ilimizde binlerce kişiye istihdam kapısı olan Mustafa Koç’a Allah'tan rahmet; Koç Ailesi'ne, Koç Holding camiasına, iş dünyamıza ve milletimize başsağlığı diliyoruz.