'Müvekkilim yalan söylemedi'

Zarrab'ın avukatı Brafman mahkemeye yazdığı yeni dilekçede müvekkilinin ilk sorgusunda yalan söylemediğini savundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Reza Zarrab'ın avukatı Brafman, mahkemeye sunduğu yeni dilekçede, Zarrab'ın Miami'deki ilk sorgusunda yalan söylemediğini öne sürdü.

Şarkıcı eşi Ebru Gündeş ve kızı ile ABD'ye giriş yapmak isterken, 19 Mart'ta Miami Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran'a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Reza Zarrab'ın avukatı Brafman, mahkemeye yeni dilekçe sundu.

Dilekçede, Avukat Brafman, Zarrab'ın Mimamı'deki ilk sorgusunda yalan söylemediğini öne sürdü.

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bhrara'nın dilekçesine karşı yazdığı yanıtı mahkemeye veren Zarrab'ın avukatı Brafman'ın Salı günü mahkemeye sunduğu 55 sayfalık ek dilekçede, savcılığın yasaları Reza Zarrab'a doğru aktarmadığı, kendisinin Türkçe çevirmen istemesine karşın ilk ifadesinin İngilizce alındığı, savcılığın kendi dilekçesinde sunduğu 17 Aralık soruşturmasının New York'taki davaya karşı kullanılmaması gerektiği belirtildi. Zarrab'ın sorgusu sırasında, kendisine kaç pasaportu bulunduğunun sorulmadığını da öne süren Brafman, müvekkilinin mal varlığı ile ilgili verdiği bilgilerde de yalana başvurmadığını savundu.