Nemrut'a gelen turist sayısı iki katına çıkacak

Nemrut Dağı Milli Parkı'na yapılması planlanan 4 yıldızlı otel ile turist sayısının 75 binden 150 bine çıkarılması hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Malatya Valiliğinin, dünyanın 8. harikası olarak bilinen Nemrut Dağı Milli Parkı'na yaptırmayı düşündüğü 4 yıldızlı otel için Orman ve Su İşleri Bakanlığından izin çıktı.

Turizm yatırımcılarının bölgeye çekilmesi, Nemrut Dağı'na Malatya ve Adıyaman tarafından çıkan iki yolun birleştirilmesi sonucu bölgeye gelen turist sayısının 75 binden 150 bine çıkarılması hedefleniyor.

Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya'dan ya da Adıyaman'dan Nemrut Dağı'na çıkan turistlerin konaklama sıkıntısını ortadan kaldırabilmek amacıyla Nemrut Dağı'nın Malatya tarafında 4 yıldızlı, 140 yatak kapasiteli bir otel kurulmasını tasarladıklarını, tamamlandığında bunun çok önemli ve değerli bir yatırım olacağını vurguladı.

Bölgeye yapmayı planladıkları söz konusu 4 yıldızlı otel için Orman ve Su İşleri Bakanlığından gerekli iznin çıktığını kaydeden Saran, "Otel İl Özel İdaremiz, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve önemli bir otel zinciri olan Anemon Oteller Grubu tarafından ortaklaşa yapılacak" dedi.

Saran, otelin yapılması sonucunda buraya gelen turist sayısının artacağını, ayrıca turizmin nitelik ve kalitesinin de yükseleceğini kaydetti.

Diğer otellerin de standartları yükseltilecek

Aynı zamanda Adıyaman'dan zirveye çıkan turistler için de Malatya tarafına geçip buradaki tarihi ve turistik yerleri görme imkanı doğacağına işaret eden Saran, Adıyaman tarafındaki standartları düşük birkaç otelin de standardının yükseltilmesi gerektiğini anlattı.

Bu girişimlerin hem bölgeye hem de Türkiye'ye çok şey kazandıracağını vurgulayan Vali Saran, "Nemrut Dağı'na Adıyaman ve Malatya tarafından toplam 75 bin bin civarında turistin geldiğini biliyoruz. Bu otel altyapısının güçlendirilmesi ve karşı tarafla olan yol irtibatının sağlanmasıyla biz bu sayının 150 binlere çıkacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Turistlerin Nemrut Dağı'na geldikleri yoldan geri dönmelerini değil, hangi taraftan geldilerse öbür tarafa geçerek iki tarafı da görme şansına sahip olmalarını sağlamayı amaçladıklarını bildiren Saran, "Zirveye çıkan yolların birleştirilmesi için girişimde bulunmuştuk. Bu sonuç vermedi. Ancak özellikle Nemrut Dağı'nın değerinin ve itibarının artırılması ve turizm yönünden daha ihtiyaca cevap verir hale gelmesi için mutlaka iki il tarafından yapılması gereken şeyler var" ifadesini kullandı.

Saran, yol şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini, konaklama kapasitesinin ve altyapının geliştirilmesinin de zorunlu olduğunu belirtti.

"Bunun devamı, Malatya'dan zirveye giden yolun Adıyaman'dan gelen yolla birleştirilmesi olacak" diyen Saran, bu durumda Malatya'dan Nemrut Dağı'na çıkan turistlerin Adıyaman tarafına da geçeceğini, oradaki tarihi yerleri göreceğini ve belki daha güneydeki illere, Mardin'e ve Şanlıurfa'ya da gideceğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir