Ofton İnşaat, 2 yılda 1 milyar TL ciroya ulaşmayı hedefliyor

Ofton İnşaat, İstanbul Anadolu Yakası Koşuyolu’nda hayata geçireceği Elysium Elit Koşuyolu’nu metrekaresi 4 bin 300 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA)

Ofton İnşaat Avrupa Yakası’nda hayata geçireceği Elysium Elit Koşuyolu karma projesini satışa çıkardı. Bir kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen proje yüzde 55 toprak sahibi, yüzde 45 Ofton İnşaat hak sahipliğiyle hayata geçiriliyor. Ön talepte yüzde 20’ye yakını satılan projede metrekare 4 bin 300 dolardan başlangıç gösteriyor. Proje dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, gayrimenkul sektörünün son yıllarda artan yatırımlarla birlikte 2014 yılını büyüyerek kapadığını ve bu büyümenin Türkiye ekonomisi için büyük başarı olduğunu kaydetti. Altun, “Bu büyümeyi getiren faktörlerin başında konut kredisi faizlerindeki cazip oranlar ve Mütekabiliyet Yasası ile yabancıların konut alımına yönelik esneklikler geliyor” dedi.

Rixos tabelası nisanda iniyor

Şu ana kadar 18 projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Altun, şöyle devam etti: “Gelecek yıllarda da markalı konutlara ağırlık vereceğiz. Elysium Elit Koşuyolu, Dolapdere ve Bodrum’da konut projelerimiz olacak. Şehir otelciliğinde de varız. Taksim’de uluslararası zincir olan bir markanın ilk otelini açacağız. Kasımpaşa’da yeni bir otel ve yine Merter’de 70 milyon dolar yatırım ile başka bir otel yatırımımız daha olacak. Önümüzdeki 5-6 yıllık arsa stokumuzda mevcut. Bugün itibarıyla Ofton İnşaat’ın müşterilerinin yüzde 30’unu Avrupa ve Ortadoğu’dan yabancılar oluşturuyor. İlerlediğimiz bir diğer kulvar ise Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı; bu alanda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” “Elysium Elit Koşuyolu”, biri lüks konutlardan, diğeri de homeofis imkanı sunan rezidanslardan oluşan iki farklı blok halinde yükselecek. Toplam 10 dönüm araziye sahip olan projede daireler, metrekaresi 4 bin 300 dolardan başlayan fiyatlarla yatırımcılarıyla buluşacak. Projenin, 2016 yılı son çeyreğinde bitirilmesi hedefl eniyor. Geçtiğimiz yıl 100 milyon TL ciro elde eden şirket, bu sene gayrimenkul sektöründe 500 milyon TL, turizm sektöründe de 25 milyon dolar ciro hedefliyor.

Yeni adım atacakları perakende sektöründe ise 5 milyon euro yatırım gerçekleştireceklerini dile getiren Altun, “Böylelikle 2015 yılında 570 milyon TL, 2016 yılında da 470 milyon TL olmak üzere gelecek iki yılda 1 milyar TL’yi aşan ciro hedefl iyoruz. İnanıyoruz ki 2015 yılı, Ofton İnşaat’ın yılı olacak” diye konuştu. Ofton İnşaat Rixos otellerinin de Türkiye’de işletmecisiydi. Geçtiğimiz yıl marka ile yollarını ayıran şirket, önümüzdeki ay Rixos tabelalarını otellerinden indirecek. Oftonİnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek de, Ofton’un kuruluşundan bu yana anahtar teslim projelere imza attıklarının altını çizdi. Yusuf Şimşek, Elysium Elit Koşuyolu’nun konumu ve ulaşım kolaylıkları sayesinde her dönem için bir yaşam merkezi olarak tercih edileceğine inandıklarını söyledi.

rebg.jpg

Elsyum Elit Koşuyolu'nda aİdat ücretleri bin TL’den başlıyor

Oftonİnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek,Elysium Elit Koşuyolu’nun, sosyal imkanları, akıllı ev teknolojisi, çocuklara yönelik olanakları ve sosyal sorumluluk sahibi uygulamalarıyla yatırımcısına lüksün kapılarını açacağını belirterek, proje hakkında şu bilgileri paylaştı: “Projemiz, toplam 10 dönüm arazi üzerinde biri lüks konut ve diğeri de rezidanslardan oluşan iki ayrı blok ile açık hava alışveriş merkezinden oluşacak. A Blok’ta, 3,5+1 ve 4,5+1 tipte toplam 54 dairenin yer aldığı 14 kat bulunacak. Dairelerin yaşam alanlarının197,69 – 253,99 metrekare arasında değiştiği A Blok’un son iki katında iki adet dubleks daire yer alacak ve bu dairelerin genişliği 433,26 metrekare olacak. Bu daireler, 120 metrekarelik teras ve kat bahçesiayrıcalığına sahip olacak. Rezidansların yer aldığı ve 6 kattan oluşan B Blok’ta ise homeofis yetkilendirmesi de bulunan 1+1 ve 2+1 konseptte, 66,68 – 106,22 metrekare aralığında toplam 32 daire bulunacak. B Blok’ta ise alanları 182,45 – 187,77 metrekare aralığında değişen teraslı iki dubleks daire yer alacak” 4 bin 300 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulan proje 2016 yılı son çeyreğinde bitecek. Projede aidat ücretleri ise bin TL’den başlayacak. Elysium Elit Koşuyolu,Boğaziçi Köprüsü’ne 5 km, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 30 km, deniz otobüslerine 3 km ve Marmaray ile Metro’ya yürüme mesafesinde yer alıyor.