Poyraz, Marmara'da denizyolunu kapattı

Şilep ve tankerler boğazdan geçemiyor, bazı deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEKİRDAĞ - Marmara Denizi'nde etkili olan poyraz, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ, bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal etti.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 27 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz nedeniyle rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirdi.

Geceyi tüm ışıklarını yakarak Şarköy'de demirli geçiren gemilerden 22'si poyrazın sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından Şarköy'den demir aldı. 5 gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy'de bekliyor.

Öte yandan şiddetli poyraz Şarköylü balıkçıları da etkiledi. Meteorolojik uyarıyı dikkate alan bazı balıkçılar denize açılmazken, denizde olan tekneler ise Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.

Deniz otobüsü seferleri iptal

Poyraz ve karayel nedeniyle, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ, bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre, şiddetli poyraz ve karayel nedeniyle saat 09.45 ve 10.00'daki Bostancı-Yenikapı/Marmara-Avşa, saat 10.00'daki Bursa/Kadıköy-Kabataş deniz otobüsü seferleri yapılamadı. Şiddetli rüzgar nedeniyle saat 15.00, 16.00, 16.30 ve 18.00'de yapılması planlanan Avşa-Marmara/Yenikapı-Bostancı ile saat 17.00'deki Bandırma/Yenikapı-Bostancı hızlı feribot seferi de iptal edildi.

Çanakkale'de de etkili oluyor

Çanakkale'de poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Alınan bilgiye göre, zaman zaman hızını artıran rüzgar nedeniyle Çanakkale'den Bozcaada'ya saat 09.00'da, Bozcaada'dan Çanakkale'ye saat 19.00'da yapılması planlanan seferler iptal edildi. Yetkililer, diğer hatlardaki seferlerin sürdürüldüğünü bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir