RBK, İtalyan Galvanni ile Çin seferine çıkıyor

Herkes Çin'den ucuz mal alma peşindeyken, RBK Çin'e pahalı ürün satmaya gidiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAYLAN ÖZGÜR DİL / İSTANBUL

Üst gelir grubuna hitap eden polo ve marin tarzı ürünleriyle tanınan İtalyan markası Galvanni’yi Almanlardan satın alan RBK Tekstil, Çin yolunda. Markayı satın aldıktan sonra Ortadoğu’ya yönelen RBK, 2013 yılında mağazalaşma faaliyetlerine başlamış, Dubai ve Lübnan’da 4 mağaza açmış, Dominik Cumhuriyeti’ne ihracat başlamıştı. Satın alma sonrası 3 yılda gerçekleştirdikleri atılımları ve planlarını anlatan RBK Tekstil Genel Müdürü A. Burak Kanpak, “Hedefimiz Uzakdoğu pazarı. Herkes Çin’den ucuz mal almak istiyor. Biz yakında Çin’e de pahalı mal satacağız” dedi. Kanpak, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Galvanni’yi aldığımızda dünyanın belirli yerlerinde satış noktaları vardı. Aldıktan sonra bu satış noktaları yüzde 60 arttı. Sadece showroomlarda mağazalarda değil, online satışta dünya çapında 40 siteyle çalışıyoruz. Sosyal medyaya çok önem veriyoruz. Ortadoğu, Avrupa, İskandinav ülkeleri bunların hepsi Türkiye’nin lokasyon olarak hep etrafında olan yerler. Biz burada belli bir doygunluğa ulaştıktan sonra Uzakdoğu ülkelerini hedefliyoruz. Çin için ciddi çalışmalarımız var. Bu pazarın uygun noktalarına yavaş yavaş, deneye deneye gireceğiz.”

Ortadoğu’ya yayılacak

2013’te Galvanni’nin 40. yılını kutladıklarını ve aynı yıl mağazalaşmada atağa kalktıklarını ifade eden Burak Kanpak, “Şu anda 2 adet Dubai’de, 2 adet Lübnan’da olmak üzere 4 mağazamız var. Bu mağazalar franchising yöntemiyle açıldı. Yıl sonuna kadar Dubai’ye ve Lübnan’a birer mağaza daha açacağız. İleriye dönük çok yoğun programlarımız var. 2016’da Ürdün, Filistin ve Katar’da mağazalar açıyor olacağız. 2017’de Abu Dabi ve Dubai, 2018’de ise yine Ürdün’de mağaza açılışlarına imza atacağız. Bunlar şu an için kesinleşmiş mağazalarımız. İleriye dönük çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

‘Made in Turkey’i görünce…’

Üretimin yüzde 100’ünü Türkiye’de gerçekleştirdiklerinin altını çizen Kanpak, “Markanın yaygınlaşmasında Türkiye’de üretimin önemli bir desteği var. ABD’de ve Almanya’da üst düzey fuarlara katılıyoruz. Önümüzdeki günlerde Berlin Panaroma Fuarı’na 3. kez katılacağız. Bu fuarlara dünyanın her yerinden mağazacı, yatırımcı ve acenteler geliyor. Müşterilerin ilk incelediği nokta üretim yeri. Etikette ‘Made in Turkey’ yazınca hemen masaya oturuyorlar ve sizinle şartları konuşmaya başlıyorlar. Malların Türkiye’de üretilmesi büyük bir güven ve haliyle avantaj sağlıyor. Artık dünyanın çok ünlü markaları ürünlerini Türkiye’de üretiyor. Biz de Türk firması olarak İtalyan markasını Türkiye’den dünyaya açıyoruz” dedi.

30 ülkeden İstanbul’a ziyaretçi çekiyor

Kanpak ailesi olarak Türkiye’de Kanpak Tekstil ve RBK Tekstil adı altında hazır giyim sektöründe faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Genel Müdür Burak Kanpak, Galvanni’yi satın almalarıyla dünya çapında bir oyuncu haline geldiklerini söyledi. Galvanni’nin ana felsefesinin dinamik yaşam tarzı olduğunu söyleyen Kanpak, “Galvanni çok özel bir marka. Ana temaları polo, marine ve smart casual. Günün trendine göre smart casual adı altında yeni temalar uyguluyoruz. Dünyada 30’dan fazla ülkeden müşteriler İstanbul’daki showroomumuza geliyorlar” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir