Resmi ilan fiyat tarifesi belli oldu

Resmi ilanların 1 santimetresinin tek sütundaki yayım ücreti, KDV hariç 10 lira 40 kuruş olarak belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Resmi ilan fiyat tarifesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu tarife, 1 Mart itibarıyla yürürlüğe girecek. Buna göre resmi ilanların 1 santimetresinin tek sütundaki yayım ücreti, KDV hariç 10 lira 40 kuruş olacak

Karara göre, resmi ilanların yayım ücreti, gazetelerin sayfa düzenleri esasını teşkil eden sütun boyu üzerinden 1 santimetrelik ölçümle elde edilen sütun-santim birimi esas alınarak hesaplanacak.

Resmi ilan başlıklarının 24 puntoyu geçmemesi, bu başlıkların ilan metinleriyle orantılı olması, ilan metinlerinin dizgisinde "arial" yazı karakteri ve günlük fiili satış ortalaması 50 bin adetten az olmayan gazetelerde 9 punto, diğer gazetelerde ise 10 punto metin harflerinin kullanılması zorunlu olacak.

10 punto metin harfleriyle dizilen resmi ilanlarda tek sütun genişliği 37 milimetre, 9 punto metin harfleriyle dizilenlerde ise 33 milimetre kabul edilecek. Öte yandan, birden fazla sütunu kapsayacak şekilde yayımlanan ilanlarda, sütun aralarındaki boşluklar, 3 milimetre şeklinde hesaplamaya dahil edilecek.

Kamu idareleri, borçlarını derhal ödeyecek

Resmi ilan metinlerinin 5 santimetrelik kısmında 10 puntoyla dizilenlerde en az 12, 9 puntoyla dizilenlerde 14 satır yazı bulunması gerekecek.

Daha büyük puntolu harflerle ya da daha dar sütuna dizilen ilanlarla satır aralarında gereğinden fazla boşluk bırakılan ilanlar bu açıklamalar çerçevesinde kıyasen hesaplanacak.

Resmi ilanların 1 santimetresinin tek sütundaki yayım ücreti KDV hariç 10 lira 40 kuruş olacak. Bu yayım ücreti, günlük fiili satış ortalaması 50 bin adetten az olmayan gazeteler için ise KDV hariç 36 lira 50 kuruş olarak uygulanacak.

Resmi ilanların tahmini bedelleri, Basın İlan Kurumunun tespit edeceği esaslara göre, ilanı verenlerce peşin olarak kuruma ödenecek, fatura tanziminden sonra mahsup işlemi yapılacak.

Kanuni sebeplerden dolayı tahmini ilan bedellerini peşin ödeyemeyen merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, faturanın kendilerine ulaşmasını müteakiben borçlarını derhal ödeyecek.