'Rüzgar'a 75 milyon euroluk yatırım daha

Polat ile Demirer, Balıkesir'in Kepsut ilçesinde Poyraz Rüzgar Enerjisi Santrali kuruyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - Polat Enerji ve Demirer Enerji, 75 milyon euroluk yatırımla Balıkesir'in Kepsut ilçesinde "Poyraz Rüzgar Enerjisi Santrali" kuracak.

Santral projesinin tanıtımı, Polat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ve Demirer Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Erol Demirer'in katılımıyla Balıkesir Asya Termal Otel'de gerçekleştirildi.

Polat, 2000 yılında kurulan şirketlerinin, uluslararası yenilenebilir enerji sektörünün en büyük şirketlerinden biri konumundaki EDF-EN'in yanı sıra, Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında en eski firması olan Demirer enerji ile de Türkiye'nin en büyük ortaklıklarını kurduklarını kaydetti.

İki şirketin tek başına sahip bulundukları santraller dışında kurdukları iştiraklerle 214 MW gücünde 6 rüzgar enerjisi santraline sahip olduğunu belirten Polat, bunlardan birinin Türkiye'nin en rüzgarlı şehirlerinden biri durumundaki Balıkesir'e "Poyraz Rüzgar Enerji Santrali" adı altında yapılacağını bildirdi.

Polat, Balıkesir'deki yatırımla ilgili şu bilgileri verdi:

"Kepsut ilçesinde yapımına başlanan santral tamamlandığında 28 adet rüzgar türbiniyle 54,9 MW kurulu güce sahip olacak. 2011 sonunda üretime geçirilmesi hedeflenen Poyraz RES, yaklaşık 75 milyon euro yatırım bedeliyle Polat-Demirer ortaklığının en büyük kurulu güce sahip olan santralidir. Poyraz RES tamamlandığında yılda 150 milyon kilovatsaat elektrik üretecek ve 75 bin kişinin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Santralimiz yılda toplam 95 bin 250 ton karbondioksit azaltımı gerçekleştirecektir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir