Sarar'da bayrağı Emre Sarar devraldı

Cemalettin Sarar, görevini kardeşinin oğlu Ali Emre Sarar'a devretti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ESKİŞEHİR - Sarar Şirketler Grubu Onursal Başkanı Cemalettin Sarar, görevini kardeşi Celaleddin Sarar'ın oğlu Ali Emre Sarar'a devrettiğini belirterek, "Emre Sarar, üst yönetici (CEO) olarak görev yapacak. Ben de grubun onursal başkanı oldum" dedi.
Sarar, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Sarar Giyim'de düzenlediği basın toplantısında, Sarar'da görev değişikliği yapıldığını kaydetti.
"Sarar'da üçüncü kuşak görev başında. Ben Sarar Grup Onursal Başkanı oldum. Görevimi kardeşim Celaleddin'in oğlu Ali Emre Sarar'a devrettim. Emre Sarar, üst yönetici olarak görev yapacak" diyen Cemalettin Sarar, şöyle konuştu:
"Eskişehir'i ve Sarar'ı dünya markası yapmak için yıllar önce yola çıktık. Yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edildiği Sarar, şu anda dünyanın en büyük markalarıyla iş yapmaktadır. Geçen yıl kriz söylentileriyle geçti. Krizden sonra yeni bir dönem başladı. Az kar, çok satış stratejisini benimsedik. İş kaçmasın, üretim durmasın diye sıfır karla mal satıyoruz. Krize rağmen kimseyi işten çıkarmadık. Burnumuz kanamadan krizden çıktık. Devlet tekstile destek vermeli. Eskişehir'de 8-10 giyim fabrikası vardı, şu anda üç tanesi ayakta. Tekstil can çekişiyor. Denizli, Kahramanmaraş ve Bursa ağlıyor. Devlet desteği olursa bizi kimse tutamaz. Dünyayla rekabet ederiz."
Sarar, 2010 yılının Türkiye için iyi olacağını ifade ederek, "İyi olması için çalışıyoruz. Arkamıza bakmadan çalışmalıyız. Korkaklık, ürkeklik yok. Yolumuza devam edeceğiz. Maliyetleri düşürürsek 15 milyon kişi işsiz kalmaz. Yabancı firmalarla rekabet etmekte zorlanıyoruz" dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar'dan görevi devraldığını ifade eden Ali Emre Sarar, şunları söyledi:
"Sarar marksının köklü geçmişini genç kuşağın dinamizmiyle birleştirerek geleceğe taşımak amacıyla iş başına geldim. Şirketin bugüne kadar kazandığı yüksek itibarı layıkıyla koruyup, vizyon ve misyonuna göre belirlenmiş hedeflerinin uygulanmasını sağlayacağım. İlk hedefim Sarar'ın dünyadaki bilinilirliğini artırmak."