Skoda, amiral gemisi 'Superb' ile Avrupa’da zirveye oturacak

Türkiye’de Yüce Oto tarafından temsil edilen Çek üretici Skoda, amiral gemisi Superb’in üçüncü jenerasyonu ile yeni bir döneme giriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

gultekin-kara-002.png

Son yıllarda art arda yenilediği modellerle önemli bir yükseliş trendi yakalayan, Skoda‘nın "amiral gemisi” Superb, üçüncü nesliyle gerek markanın tarihinde gerekse de sınıfında yepyeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor. 

Bugüne kadar tüm dünyada 750 bin adet satılan Superb, Türkiye‘de ilk kez, 22-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Autoshow 2015’te tanıtılacak. Yeni nesil Superb, ağustos ayından itibaren de Skoda showroomlarında yerini almaya başlayacak. 

Bu yıl Fabia’dan sonra Türkiye pazarına sunacakları ikinci önemli yeniliğin Superb olduğunu belirten Skoda Türkiye Distribütörü Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, her iki modelin de markaya daha fazla dinamizm katacağına inandıklarını belirtti. 

Ağustos ayından itibaren satışa sunulacak 

Superb’in İtalya’da yapılan test sürüşünde konuşan Senyücel, "Yeni Superb modelimizi, ilk kez İstanbul Autoshow 2015 fuarında sergileyerek, Türkiye’deki otomobilseverlerle buluşturacağız. Ağustos ayından itibaren de Türkiye pazarında satışına başlayacağız. Skoda’nın müşteri profili de giderek Anadolu’dan büyükşehirlere kayıyor. Bu değişimde yeni modellerin rolü de çok büyük“ dedi. 

Yeni Superb Sedan’ın en önemli ilk üç pazarından birinin Türkiye olacağına da dikkat çeken Senyücel, sözlerin şöyle devam etti: "2008’den bu yana Türkiye’de ikinci jenerasyon Superb 15 bin adet satıldı. 2015 yılı hedefimiz 4 bin 500’dür. Bunun yarıya yakını ikinci jenerasyon Superb, yarıdan fazlası yeni Superb olacaktır. Türkiye’nin en büyük sedan pazarı olduğu düşünülürse, 2014 yılında birinci sırada Rusya, ikinci sırada Türkiye yer alıyordu. Bu yıl Skoda’nın en büyük Superb Sedan pazarının Türkiye olacağını söyleyebiliriz. 3-4 yıl içerisinde de D segmentinde hedefimiz 10 bin adettir. Skoda Superb’in 125 hp olan manuel şanzımanlı modeli 65 bin TL seviyesinde, en üst paketli modeli ise, 95-100 bin TL aralığında olacaktır. Skoda olarak satışlarımızın yüzde 95’i 1.6 dizel/otomatik versiyonu olarak gerçekleşiyor. Bu seride de 1.6 dizel otomatik versiyonlarının yüzde 90-95 civarında olacağını öngörüyoruz.“ 

İlk yarı şaşırttı 

Türkiye otomotiv pazarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Senyücel, geçen yıl çok kötü geçen bir ilk yarının ardından , 2015’in rekorlarla başladığını belirtti.

 Türkiye’de büyüme gösteren sadece iki sektör olduğunu kaydeden Tolga Senyücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşaat ve otomotiv şu anda büyüyen iki sektör olarak dikkat çekiyor. Biz bu büyümeyi incelediğimizde fiyatlar ve faiz oranları yükseltisi beklentisi ile öne alınan talip ile dövizden kaynaklanan kazançların realize edilmesi olmak üzere üç sebep görüyorüz. Bunun dışında bu yüksek satışları tetikleyecek herhangi bir gelişme yok. Ancak önümüzdeki altı ay bu kadar yüksek olmayabilir." 

Yüce Oto olarak, 2014 yılında yaklaşık 15 bin araç sattıklarını ifade eden Tolga Senyücel, “Bu yıl 18 bin 500 düzeyinde satış bekliyoruz. Tedarik sorunu olmaz ve satışlar böyle giderse 20 bin düzeyine çıkabiliriz“ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Pratik çözümler dikkat çekiyor

Superb’de kullanılan 29 pratik çözümün 23’ü bu modelde ilk kez kullanılıyor. 10 tanesi ise ilk kez bir Skoda modelinde yer alıyor. Ön kapılarda bulunan şemsiye gözlerinin yanı sıra Superb’de, arkada tablet bilgisayar tutucuları, ön taraftaki kol dayanağı içindeki eşya gözünde tablet koyma yeri, arkada USB ve 230 volt soket girişi, kapılarda 1.5 litrelik şişelerin konulabileceği bölmeler, bunlardan bazıları olarak dikkat çekiyor. Yeni nesil Superb‘de, 5 farklı güçte benzinli ve üç dizel motor seçeneği satışa sunulacak. Türkiye’de de satılacak benzinli motor seçenekleri 1.4 lt TSI (125 ve 150 HP) olarak sıralanırken, ayrıca 1.8 TSI (180 ve 220 HP) ve 2.0 lt TSI (220 ve 280 HP) seçenekleri mevcut. Dizel motorlar ise 1.6 lt (120 HP), 2.0 lt (150 ve 190 HP) hacimlerinde

Bu konularda ilginizi çekebilir