Spor hisseleri borsada tepetaklak oldu

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş hisseleri bugün BİST 100'de en çok düşen hisse senetleri arasında başı çekiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Galatasaray, dün Beşiktaş ile oynadığı derbi maçından 2-0 galibiyetle ayrılarak, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geride bıraktı. 

Ancak galibiyet, manipülasyon incelemeleri nedeniyle internet üzerinden işlemlere kapalı olan hisselere yaramadı. 

Galatasaray hissesi yüzde 9,55 değer kaybetti. 

Hissedeki sert düşüşte, şampiyonluk beklentilerinin gerçekleşmiş olması nedeniyle yapılan satışların etkili olduğu belirtildi.

Galatasaray hisseleri şampiyonluk beklentisi ile son bir haftalık işlemlerde 20 TL fiyatlardan 41 TL'ye kadar yükselirken, Borsa İstanbul olağandışı fiyat hareketleri nedeniyle hisseyi otomatik olarak 2 kez durdurdu.

Diğer büyükler de kayıplarda 

Galatasaray'a ek olarak, Fenerbahçe ve Beşiktaş hisseleri, son hafta yaşanan sportif ve şirket içi gelişmelerin ardından en çok düşen hisseler arasında başı çekiyor. 

Beşiktaş hisseleri günü yüzde 3,90 düşüşle kapatırken, Fenerbahçe'de ise şampiyonluk umudu olsa dahi kupa maçında Bursa'dan alınan yenilgi son 3 gündeki düşüşü hızlandırdı. Son bir haftalık sürede Fener hisseleri önce 37 liradan 50 liraya yükseldi. Sonrasında ise 50 liradan bugünkü düşüşle 35,65 TL'ye düştü. Fener hisseleri yüzde 10,65 kayıpla en çok düşen BİST 100 hissesi oldu.