Tarihi YAŞ kararları bekleniyor

İlklere sahne olan Yüksek Askeri Şura toplantısı Başbakan Yıldırım başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın alınan kararları açıklanması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Daha önce Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki "Çakmak Salonu"nda yapılan "çok gizli" nitelikli Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantıya Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da ilk kez katıldı. Toplantı, YAŞ üyelerinin Anıtkabir'i ziyaret etmesi sonrası saat 11.00 civarında başladı ve 5 saat sürdü. Komutanlar Çankaya Köşkü'nden ayrıldı. 

Toplantı sonrası Başbakan Yıldırım, alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunmak üzere Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YAŞ üyelerine saat 20.00'de yemek verdi. Şura'da alınan kararların Erdoğan'ın onayına sunulmasının ardından,Cumhurbaşkanlığı  kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

34534534534543423.jpg

Toplantıda TSK'daki terfi ve atamaların yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi de tüm ayrıntılarıyla ele alındığı biliniyor.

Toplantı öncesi YAŞ üyeleri Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Öte yandan bu yıl YAŞ üyelerinin Anıtkabir'i ziyaretleri sırasında yanlarında emir subayları bulunmadı. 

Toplantı öncesi iki kritik istifa

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar ve EDOK (Eğitim ve Doktrin Komutanlığı) Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'nden istifa etti.

İki generalin de bugün gerçekleştirilecek olan Yüksek Askeri Şüra'ya (YAŞ) katılması planlanıyordu. İstifa sonrası iki general toplantıya katılmadı.

456455234453.jpg