Tarım arazisinde başlayan yangın ormana sıçradı

Milas'ta belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın etkisiyle genişledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Muğla'nın Milas ilçesinde tarım arazisinde başlayan ve ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

Akgedik Barajı Kızılyarlar mevkisindeki tarım arazisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı.

Yangına, 1 helikopter, Milas Orman işlet Müdürlüğüne bağlı 5 arazöz, 30 orman yangını söndürme işçisi ve Milas Belediyesi'ne ait 1 itfaiye aracı müdahale etti. Ekiplerin havadan ve karadan etkili müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangının başladığı noktada bazı zeytin ağaçları da zarar gördü. Zeytin ağaçlarının sahibi Mehmet Özcan, yangını yakın bir bölgedeyken fark ettiğini belirterek, "Araziden dumanlar yükseldiğini gördüm. Hemen 177 orman yangını ihbar hattını arayarak bilgi verdim. Tarım arazisinde başlayan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüyerek orman sıçradı. Bu sırada benim 10 zeytin ağacımda zarar gördü. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı" dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, bölgede son 1 ayda 10 yangın çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yangınlarda kasıt olma ihtimalinin araştırılmasını istedim. Arkadaşlarımız henüz bu yönde bir bulguya ulaşamadılar. Yangınların ihmal sonucu çıktığını düşünüyoruz. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız biraz daha dikkatli ve hassas olmalılar. Özellikle bilinçsizce ateş yakılarak bahçe temizliği yapılmamalı."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir